NASLOVNICA / Novosti / Mali folklor na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Mali folklor na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Autor: Monika Rupčić

13. svibnja 2019.

U nedjelju 12.svibnja 2019.godine održana je 16.Županijska smotra dječjeg folklora pod pokroviteljstvom KKŽ i u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a na kojoj su svoju točku izveli učenici 1.-8.razreda naše škole, članovi izvannastavne aktivnosti mali folklor i mlađe sekcije KUD-a Petar Preradović Đurđevac. Točku je osmislila i uvježbala Monika Rupčić, a glazbenu pratnju izvela je tamburaška sekcija istoimenog KUD-a pod vodstvom Tomislava Markovice. Domaćin smotre bio je KUD "Grgur Karlovčan" Kalinovac.

Ukupno je nastupilo 12 skupina, a 300 malih plesača i svirača predstavilo se dječjim pjesmama, plesovima i igrama te njihovom scenskom obradom te izvedbama. Razigrana i vesela djeca izvela su igre, brojalice, pjesme i plesove Podravine i tako pokazali da itekako doprinose očuvanju tradicije i običaja svojeg kraja. 

Odlukom stručnog žirija, Lane i Slavice Moslavac, naši mali folkloraši sudjelovat će 15.rujna 2019.godine na 54.Vinkovačkim jesenima.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content