NASLOVNICA / Novosti / Mali folklor na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Mali folklor na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Autor: Monika Rupčić

13. svibnja 2019.

U nedjelju 12.svibnja 2019.godine održana je 16.Županijska smotra dječjeg folklora pod pokroviteljstvom KKŽ i u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a na kojoj su svoju točku izveli učenici 1.-8.razreda naše škole, članovi izvannastavne aktivnosti mali folklor i mlađe sekcije KUD-a Petar Preradović Đurđevac. Točku je osmislila i uvježbala Monika Rupčić, a glazbenu pratnju izvela je tamburaška sekcija istoimenog KUD-a pod vodstvom Tomislava Markovice. Domaćin smotre bio je KUD "Grgur Karlovčan" Kalinovac.

Ukupno je nastupilo 12 skupina, a 300 malih plesača i svirača predstavilo se dječjim pjesmama, plesovima i igrama te njihovom scenskom obradom te izvedbama. Razigrana i vesela djeca izvela su igre, brojalice, pjesme i plesove Podravine i tako pokazali da itekako doprinose očuvanju tradicije i običaja svojeg kraja. 

Odlukom stručnog žirija, Lane i Slavice Moslavac, naši mali folkloraši sudjelovat će 15.rujna 2019.godine na 54.Vinkovačkim jesenima.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content