NASLOVNICA / Novosti / Mali ekolozi u akciji uz najljepši završetak nastavne godine

Mali ekolozi u akciji uz najljepši završetak nastavne godine

Autor: Mateja Nemet Andrašević

17. lipnja 2021.

Recikliranjem smanjujemo količinu smeća koja završi na odlagalištu i brinemo o očuvanju našeg okoliša. Pravilno odvajanje otpada ključni je korak u procesu recikliranja. To vrlo dobro znaju i učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju koji aktivno razvrstavaju otpad, posebice stari papir u za to namijenjene kontejnere. Svojim vrijednim rukama napravili su i ukrasili dvije kutije za prikupljanje starog papira te ih zatim poklonili gradonačelniku Hrvoju Jančiju. Kutije veselih boja krasit će novouređene prostore gradske uprave te im poslužiti kao pomoć u pravilnom odlaganju starog papira.

Fotografije: Anja Cik

Kao nagradu za trud, gradonačelnik je učenike pozvao u posjet Starom gradu i Hrvatskoj Sahari u Đurđevcu. Učenici su ovaj poziv iskoristili za ugodnu šetnju i promatranje novouređenog centra grada. Posebnu je radost izazvao susret učenika sa bebom devom kao i ostalima životinjama u Hrvatskoj Sahari. Ukusna okrijepa u obliku pizza bila je savršeno iznenađenje za kraj lijepo provedenog dana.

U ime učenika i učenica Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, hvala gradonačelniku Hrvoju Jančiju i Gradu Đurđevcu na iznenađenju za lijepi kraj nastavne godine!

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content