NASLOVNICA / Novosti / MALA OLIMPIJADA UČENIKA PODRUČNIH ŠKOLA

MALA OLIMPIJADA UČENIKA PODRUČNIH ŠKOLA

Autor:

16. rujna 2011.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija cjelodnevnim integriranim nastavnim danom u Mičetincu, Đurđevcu i Mičetinskom jarku obilježili Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan 14. rujna 2011.

Ugostili su učenike prijateljske im Područne škole Bakovčice i njihovog učitelja Radovana Kneževića te su zajedno kroz različite nastavne situacije ostvarili raznolik i interesantan nastavni dan.

Radom, učenjem i druženjem započeli su okupljanjem u Područnoj školi Mičetinac i programom dobrodošlice koji su učenici područnih škola pripremili za svoje prijatelje iz Bakovčica nakon čega su se uputili u Đurđevac.

Prošetali su gradskim parkom do utvrde Stari grad gdje su posjetili Galeriju Stari grad. Kustosica Galerije Edita Janković Hapavel učenike je upoznala s legendom o Picokima te ih uputila na razgledavanje izložbenog prostora. Učenje su nastavili na Đurđevačkim pijescima gdje su upoznali biljni i životinjski svijet tog posebnog geografsko – botaničkog rezervata.

Već pomalo umorni, autobusom su se odvezli u Mičetinski jarak gdje su ih dočekali djelatnici Šumarije Đurđevac, ugostili ručkom i pružili odmor u šumarskoj kući.

Nakon obilnog i ukusnog obroka, učenici su se odmorili u društvu đurđevačke pjesnikinje i pjevačice Marije Hasan koja im je pjevala i čitala svoje pjesme te svakoj područnoj školi poklonila zbirku svojih pjesama.

Nastavni dan učenici su završili održavanjem Male olimpijade učenika područnih škola. Natjecali su se u tri discipline: učenici prvog razreda u skakanju u vrećama, učenici drugog razreda u bacanju loptice u cilj, a učenici trećeg razreda u skoku u dalj s mjesta.

Bodrenje i navijanje odjekivali su Mičetinskim jarkom. Po završetku natjecanja, najbolje rezultate postigli su sljedeći učenici: prvo mjesto u skakanju u vrećama postigli su Tatjana Miloš (PŠ Mičetinac) i Lovro Priselec (PŠ Budrovac), drugo mjesto osvojili su Valentina Kuhar (PŠ Bakovčice) i Karlo Kovač (PŠ Čepelovac), a treći su bili Lara Prelec (PŠ Čepelovac) i Ivan Pajtak (PŠ Mičetinac); u bacanju loptice u cilj prvo mjesto postigli su Vanesa Levačić (PŠ Mičetinac) i Tomislav Čukljaš (PŠ Budrovac), drugo mjesto osvojili su Patricija Sokolić (PŠ Bakovčice) i  Borna Zglavnik (PŠ Sirova Katalena), a treći su bili Ana Marija Balen (PŠ Čepelovac) i Luka Perčulija (PŠ Budrovac); u skoku u dalj s mjesta prvo mjesto postigli su Gabriela Barberic (PŠ Budrovac) i Dominik Lovrak (PŠ Sirova Katalena), drugo mjesto osvojili su Valentina Vedriš (PŠ Čepelovac) i Filip Pajtak (PŠ Mičetinac), a treći su bili Ivona Setinšek (PŠ Bakovčice) i Zdravko Čorba (PŠ Čepelovac).

Učenicima su medalje podijelili gospođa Marija Hasan i učitelji Jura Tomrlin i Radovan Knežević. Olimpijadu učenika područnih škola došao je podržati i pogledati i gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan, a u organizaciji cijelog nastavnog dana pomogli su i roditelji učenika kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Uz želju da se ovakva druženja i učenja kroz igru i izvan školskih klupa ponove, učenici i njihovi učitelji obogaćeni novim prijateljstvima i spoznajama, uputili su se svojim kućama.

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content