NASLOVNICA / Novosti / Made in China – gost u 3. d razredu

Made in China – gost u 3. d razredu

Autor:

06. lipnja 2016.

Učenici i učiteljica 3. d razreda 6. lipnja ugostili su Martina Mahovića, velikog ljubitelja putovanja. Putopisnim predavanjem „odveo“ nas je u daleku Kinu.

O Kini i nismo znali mnogo, uglavnom smo nabrjali brojne kineske izume, a prve asocijacije na Kinu bile su nam i jeftine kineske trgovine. Da je Kina puno više od toga poučio nas je gospodin Martin Mahović. Živopisno nam je ispričao svoje doživljaje s putovanja kroz najmnogoljudniju zemlju i civilizaciju staru gotovo 5000 godina. Fotografijama nas je proveo kroz mnoge gradove, kulturu, običaje i posebnosti zemlje. Saznali smo da veliku vrijednost za Kineze predstavlja njihov najtvrđi kamen – žad, od kojega se izrađuju razne umjetnine i nakit. Naučili smo mnogo toga i o čuvenom Kineskom zidu, iskopanim slavnim ratnicima od terakote, superbrzom elektromagnetskom vlaku, tradicijskoj hrani i specijalitetima – pekinška pečena patka, lotusov korijen, čaj… Isprobali smo kako se služi kineskim štapićima te pomirisali pravi kineski čaj. Velika je posebnost zemlje je i umjetnost, a posebno nas se dojmila cloisonné tehnika – drevna tehnika ukrašavanja predmeta. Saznali smo da je Kina domovina pandi, porculana, čaja, svile i još mnogo toga. Kina je zemlja zadivljujuće arhitekture, zanimljivog načina života i običaja te izuzetno uređene hortikulture s prekrasnim ružičnjacima i parkovima. Putovanje u egzotičnu Kinu našeg se gosta jako dojmilo te nam je iskustvo i ljepotu dočarao riječima, fotografijama, ali i predmetima koje je donio iz Kine.

Predavanje nam je bilo jako zanimljivo i veoma poučno.

Zahvaljujemo gospodinu Martinu Mahoviću i nadamo se ponovnom susretu!

Ostale obavijesti

24. lipnja 2021.

Upis učenika u srednju školu

Od sutra (25. lipnja )počinju prijave obrazovnih programa. Učenici su dobili potrebne upute kako prijaviti obrazovne programe ( do 6 […]

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content