NASLOVNICA / Novosti / Ljubičasti dan u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Ljubičasti dan u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Autor: Vedran Dautanec

27. ožujka 2022.

Ljubičasti dan ili Purple day dan je pružanja podrške osobama s epilepsijom, a obilježava se 26. ožujka u zemljama širom svijeta.

Ljubičasti dan  akcija je pokrenuta 2008. godine u Kanadi na inicijativu tada devetogodišnje djevojčice Cassidy Megan, njezinih roditelja i Udruge za epilepsiju u Novoj Škotskoj. Javnim progovaranjem o svojoj bolesti Cassidy je htjela smanjiti osjećaj usamljenosti i izolacije koji je učestalo prisutan kod osoba s epilepsijom, a javlja se kao posljedica društvene stigmatizacije i nerazumijevanja bolesti. Otada se u ovu akciju uključilo više od stotinu zemalja svijeta te je Ljubičasti dan proglašen najutjecajnijim danom posvećenim podizanju svjesnosti o epilepsiji.

Učenici i učiteljice Odjela za učenike s teškoćama u razvoju ovaj su dan obilježili nizom prigodnih kreativnih aktivnosti, kao i dolaskom u školu u ljubičastim odjevnim kombinacijama.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content