NASLOVNICA / Novosti / Ljubičasti dan u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Ljubičasti dan u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Autor: Vedran Dautanec

27. ožujka 2022.

Ljubičasti dan ili Purple day dan je pružanja podrške osobama s epilepsijom, a obilježava se 26. ožujka u zemljama širom svijeta.

Ljubičasti dan  akcija je pokrenuta 2008. godine u Kanadi na inicijativu tada devetogodišnje djevojčice Cassidy Megan, njezinih roditelja i Udruge za epilepsiju u Novoj Škotskoj. Javnim progovaranjem o svojoj bolesti Cassidy je htjela smanjiti osjećaj usamljenosti i izolacije koji je učestalo prisutan kod osoba s epilepsijom, a javlja se kao posljedica društvene stigmatizacije i nerazumijevanja bolesti. Otada se u ovu akciju uključilo više od stotinu zemalja svijeta te je Ljubičasti dan proglašen najutjecajnijim danom posvećenim podizanju svjesnosti o epilepsiji.

Učenici i učiteljice Odjela za učenike s teškoćama u razvoju ovaj su dan obilježili nizom prigodnih kreativnih aktivnosti, kao i dolaskom u školu u ljubičastim odjevnim kombinacijama.

Ostale obavijesti

11. lipnja 2024.

Jastrebica Su

Učenici 2. c razreda su danas upoznali novu stanarku Đurđevca. Posjetila ih je jastrebica Su koja posljednja dva mjeseca živi […]

10. lipnja 2024.

Terenska nastava učenika 6. razreda

U ponedjeljak, 10. lipnja 2024. iz Đurđevca su u 8 sati u jutro krenuli svi šesti razredi naše škole na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content