NASLOVNICA / Produženi boravak / Listopad u 3. i 4. razredima produženog boravka

Listopad u 3. i 4. razredima produženog boravka

Autor: Monika Rupčić

10. studenoga 2021.

U listopadu je grupa učenika 3. i 4. razreda produženog boravka uživala u mnogim zajedničkim aktivnostima. Osim igara koje su uključivale ponavljanje nastavnog gradiva hrvatskog jezika, matematike i prirode i društva, često su boravili u prirodi u šetnjama sa zadatkom ili igrali elementarne igre na igralištu škole. Gradili su kule od pijeska i igrali “Gumi-gumi”.

Obilježili su Dan zahvalnosti za plodove zemlje pisanjem izvješća o programu u kojem su učenici sudjelovali i izrađivanju zajedničke košare s raznim pekarskim proizvodima od glinamola. Također je obilježen i Dan kravate slikanjem kravate po uzoru na pop art i Andyja Warhola. Dan jabuka obilježen je parlaonicom o receptima za kolače i osmišljavanjem ukusnog recepta s jabukom u paru. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi vezan je bio uz parlaonicu o pojmu “dobrovoljni” i o krvnim grupama, rezus faktoru i darivanju krvi te grupnim smišljanjem plakata, a rezbarili su i bundeve u korelaciji s engleskim jezikom i običajima vezanim za inozemstvo, kao i izrezivali lanterne uz prisjećanje na značenje Dušnog dana. Dušni dan je bio tema nastavnog listića kojeg su riješili u korelaciji s vjeronaukom.

Kod likovnog izražavanja proizašao je i jesenski gnom, čiju bradu je krasilo lišće koje su učenici sakupili u gradskom parku. U parku oko škole učenici su sakupljali kestenje, žireve i češere koji će im poslužiti za daljnje likovne radionice. Učenici su ukrasili i vrata učionice u jesenskoj temi izrađujući vijenac od lišća. oni su i dalje vrlo kreativni u izrađivanju raznih konstrukcija u čemu im pomažu drveni blokovi iz igre “Jenga”.

Ostale obavijesti

23. prosinca 2021.

Ususret Božiću

Još nekoliko dana i iza nas je mjesec prosinac. Ovaj užurbani i veseli mjesec obilježile su brojne aktivnosti u produženom […]

12. studenoga 2021.

Prvašići kao kreativci, graditelji i izumitelji

Prvašići su u listopadu s učiteljicom Marinom nastavili ostvarivati svoje kreativne ideje na određene zadatke. Učenici su se u svoje […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content