NASLOVNICA / Novosti / Likovni natječaj ŽELIM, STVARAM, OBLIKUJEM.

Likovni natječaj ŽELIM, STVARAM, OBLIKUJEM.

Autor: Zoran Vidakovic

07. lipnja 2018.

Izdavačka kuća Profil Klett u studenom 2017.g. je u sklopu projekta Želim stablo i Likovna mapa za velika djela raspisala Likovni natječaj ŽELIM, STVARAM, OBLIKUJEM. 

Cilj natječaja bio je potaknuti svijest o kulturnoj i prirodnoj baštini.

Natječaj je bio predviđen za sve učenike, učitelje razredne nastave i učitelje likovne kulture od 1. do 8. razreda, a nastavna područja, likovni problemi, motivi i tehnike obuhvaćeni su Nastavnim planom i programom.

U sklopu Natječaja bile su predložene 4 kategorije:

1. Slikam graditeljsku baštinu, 2. Oblikujem škrinju za čuvanje naše baštine, 3. Dizajniram plakat Stablo mojeg zavičaja i 4. Stvaram uzorke, modeliram pregače.

Učenici sedmih razreda na nastavi likovne kulture sa  učiteljem Zoranom Vidakovićem izradili su radove na temu Dizajniram plakat “Stablo mog zavičaja”u kombiniranoj tehnici linorez, kolaž.

U trećoj kategoriji Dizajniram plakat “Stablo mog zavičaja” pristiglo je 152 rada; 40 plakata razredne i 112 plakata predmetne nastave

Učenica naše škole Marija Magdalena Božo iz 7. a razreda dobila je za svoj rad „Drvo života“ Posebno priznanje i Nagradu publike.

Putem Velike virtualne galerije na Profil-Klettovoj web stranici u kojoj su predstavljeni svi radovi pristigli na likovni natječaj 'Želim, stvaram, oblikujem' publika je mogla glasati za jedan od 81 rad i na taj način sudjelovati u dodjeljivanju Nagrade publike. Glasanje je zaključeno 30. svibnja 2018. godine.

Nagradu publike za predmetnu nastavu sa najvećim brojem likeova, 185 glasova dobio je likovni rad „Drvo života“ autorice  Marie Magdalene Božo, učenice sedmog a razreda.

Za Marijin rad  žiri je napisao: „Kombinacijom tehnika i boja plakat donosi vrlo jasnu, upečatljivu poruku, dojmljivo i razigrano izvedeno.“

Priznanje i nagradu Mariji Magdaleni Božo uručio je Martin Kamenić, suradnik Odjela promocije i direktne prodaje iz izdavačke kuće Profil-Klett.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Odjel za učenike s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content