NASLOVNICA / Novosti / Likovna kolonija povodom Dana škole

Likovna kolonija povodom Dana škole

Autor: Zoran Vidakovic

28. svibnja 2014.

Ovogodišnja tradicionalna likovna kolonija povodom Dana škole u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac realizirana je u dva dijela. 

U prvom dijelu đurđevački slikari Franjo Mihočka i Petar Petrović na inicijativu Marijana Vinkovića, ravnatelja Osnovne škole Grgura Karločana Đurđevac, pedagoga Nikole Vukovića i učitelja likovne kulture Zorana Vidakovića naslikali su veliku sliku na poklon školi.

Slika je izrađena na iverici tehnikom akrila a na njoj se nalaze poznati đurđevački motivi: Stari grad, crkva svetog Jurja, starinska podravska hiža i dvorište s nezaobilaznim simbolom grada, pijetlom. Ideju za sliku dao je poznati đurđevačkiu slikar Zdravko Šabarić.

S obzirom na dimenzije slike 200 cm x 120 cm slikari su imali pune ruke posla. Slikali su pet dana u dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. 

Slika će nakon prezentacije 29.5. 2014. na Danu škole biti trajno izložena na stubištu škole.

U drugom dijelu likovne kolonije radionicu s djecom održala je đurđevačka slikarica Andreja Živko. U motivacijskom dijelu Andreja je djeci pročitala priču o neobičnom pijetlu.

Učenici su slikali neobičnog pijetla u dvije skupine.  Jedna skupina slikala je temperama a druga kombiniranom tehnikom pastel i kolaž.

Ovom prilikom zahvaljujemo se đurđevačkim slikarima Franji Mihočka, Petru Petroviću i voditeljici likovne radionice slikarici Andreji Živko na odazivanju i sudjelovanju na likovnoj koloniji povodom Dana škole.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i ona za djecu s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content