NASLOVNICA / Novosti / LIK 2020.

LIK 2020.

Autor: Zoran Vidakovic

07. listopada 2020.

Tema-poticaj: UMJETNOST I ČOVJEK

Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci bila je domaćin Županijskom natjecanju iz likovne kulture LIK 2020. (Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koprivničko-križevačke županije).

Ove godine dječje likovno stvaralaštvo predstavljeno je publici prigodnom virtualnom izložbom. Na takav način, javnom izložbom učeničkih radova dostupnih i široj javnosti, izloženi radovi svima su inspiracija za stvaralaštvo.  

Naš učenik, David Kuzmić (8.d) osvojio je prvo mjesto sa svojim stripom PROJEKT PICOK.

LIK je već tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i Obrazovanje. Ove školske godine na županijskom natjecanju Koprivničko – križevačke županije sudjelovali su učenici iz sedamnaest osnovnih škola i učenici iz tri srednje škole. 

Osnovnoškolci su istraživali podtemu Kad bi spomenici pričali a legende oživjele. U umjetnosti su često poticaj za likovni rad bile poznate ličnosti, književna djela ili priče te legende i mitovi. Svako mjesto ima neki spomenik ili priču koju možemo istražiti i ispričati na nov i suvremeni način, pričajući o tome po čemu je netko bio poznat ili prepričavajući što je neki spomenik doživio gledajući ispred sebe ljude i događaje koji su ispred i pored njega prolazili, odlazili i s vremenom se izmjenjivali. Legenda može biti oživljena na nov i suvremeni način tako da zamišljamo što bi bilo da se odvija u današnje vrijeme ili što bi bilo kada bi se ja vratio u povijest i  svojim djelovanjem utjecao na kraj te legende.  

Izražavali su vlastite ideje u obliku strpa u crtežu na papiru ili računalnoj grafici na zadanu temu – poticaj. Razvijali su interes za istraživački rad, te samostalnost u planiranju i realiziranju likovnog zadatka.  Učiteljima likovne kulture Natjecanje-izložba je bila izvor informacija različitih ideja u skladu s potrebom promicanja paradigme znanja, likovnog izražavanja i stvaralaštva.  

Našu školu je predstavljalo četvero učenika i to David Kuzmić  (8.d), Dorotea Bednaić (8.b), Beata Dautanec Poslek (6. d) i Nera Tomrlin (7.d).

Učenik David Kuzmić postigao je sjajni rezultat, prema broju bodova od strane prosudbenog povjerenstva plasirao se na prvo mjesto. 

Županijsko povjerenstvo će na Državnu razinu natjecanja uputiti tri najbolja osnovnoškolska i tri srednjoškolska likovna rada.

Nagrađeni učenici županijske razine natjecanja u kategoriji 1A (OŠ)

1. MJESTO David Kuzmić, 8. razred OŠ Mentor: Zoran Vidaković OŠ Đurđevac

2. MJESTO Lana Vutuc, 8. razred OŠ Mentor: Darko Markić OŠ Đuro Ester, Koprivnica

3. MJESTO Matej Kapitanić, 7. razred OŠ Mentor: Josip Kovačić OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara, Virje

Virtualna izložba

LIK 2020. NATJECANJE–IZLOŽBA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA IZ PODRUČJA VIZUALNIH UMJETNOSTI I DIZAJNA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content