NASLOVNICA / Novosti / Legende u 3. d razredu

Legende u 3. d razredu

Autor:

06. svibnja 2016.

Danas, 6. 5. 2016., 3. d razred posjetili su Anica Šabarić, profesorica i Zdravko Šabarić, likovni umjetnik. Umjetnost je ono u čemu žive, ono čime se bave, način na koji šire osmijeh i poruke ljepote. Umjetnička djela su njihov dah postojanja i njihov odnos prema drugima.

Došli su s ciljem da učenicima približe pojam legende te ih upoznaju s legendama o Juditi, Ružica gradu i Picokima, a sve to na zanimljiv i djeci blizak način.

Druženje smo započeli predstavljanjem i upoznavanjem s našim dragim gostima.

Sat smo nastavili s pripovijedanjem legende o hrabroj židovskoj udovici Juditi te čitanjem legende o Ružica gradu te istraživačkim i maštovitim radom na istu temu. Pogledali su kratak film koji prikazuje sve tri legende o Ružica gradu. Razgovarali smo i o legendi o Picokima te našli poveznice između svih priča koje smo danas čuli.

Na zanimljiv način hodali su po raznim vremenima i legendama, a onda su to sve što su čuli prenosili na platna! Uslijedilo je stvaralačko izražavanje uz vodstvo velikog ilustratora i likovnog umjetnika, gospodina Šabarića.

Puni zadovoljstva i novih spoznaja završili smo druženje izmjenom simboličnih darova, a sa željom da se susret ponovi.

Zahvaljujemo gospođi Anici i gospodinu Zdravku na zanimljivom i poučnom druženju te roditeljima koji su pomogli u organizaciji ovog lijepog druženja!

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content