NASLOVNICA / Novosti / Korisne informacije za roditelje

Korisne informacije za roditelje

Autor: Marija Sladoljev

31. ožujka 2020.

Poštovani roditelji,

znamo da je biti roditelj u ovo vrijeme teže nego inače. Balansirati sve socijalne uloge koje imate, poštujući trenutnu situaciju u društvu, je vrlo izazovno.

Voljela bih kad biste mogli odvojiti malo vremena i pogledati internet stranice Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba (https://www.poliklinika-djeca.hr/). Tamo ćete naći kvalitetne  tekstove stručnjaka za mentalno zdravlje koji vas mogu osnažiti u brizi o vašem djetetu.

Obzirom da smo se, osobito sad, okrenuli računalima i internetu, pojavila se inicijativa da se na taj način možemo brinuti i o svojem mentalnom zdravlju.

Naime, na Internet stranici https://projekt-stella.com.hr/ može se besplatno preuzeti aplikacija Stella koja je namijenjena zaštiti mentalnog zdravlja mladih te edukaciji roditelja kako pomoći svojem djetetu. Sadrži korisne informacije, tehnike za samopomoć kod anksioznosti i depresivnosti.

Namijenjena je djeci od 11 godina starosti te odraslima.

Potrebno se prijaviti upisivanjem mail adrese na koji vam stiže kod koji upisujete u mobilnu aplikaciju.

Mobilna aplikacija „Stella“ je dobila pozitivno stručno mišljenje od:

Prof. dr. sc. Nataše Jokić – Begić, kliničke psihologinje

Katedre za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Doc. dr. sc. Vlatke Boričević Maršanić, predsjednice Hrvatske udruge za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju koja je članica Europskog društva za dječju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP) i Internacionalnog udruženja za dječju i adolescentnu psihijatriju i suradnje struke (IACAPAP)

Ministarstva zdravstva RH

Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ministarstva znanosti.

Srdačan pozdrav!

Marija Sladoljev, školska psihologinja

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharskaradionica. Nakon kraćeg istraživanja […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content