NASLOVNICA / Novosti / Kolaž lutkarskih igrokaza s Jadrankom Čunčić-Bandov

Kolaž lutkarskih igrokaza s Jadrankom Čunčić-Bandov

Autor:

01. travnja 2012.

Zadnji dan nastave prije uskršnjih praznika, 30. 3. 2012., u našoj školi gostovala je Jadranka Čunčić-Bandov. Održala je dvije lutkarske predstave za učenike nižih razreda. Učenici i učitelji uživali su u kolaž lutkarskim igrokazima. Bio je to pravi doživljaj za mališane.

Jadranka Čunčić-Bandov završila je srdnju školu za odgajateljice i diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu povijest umjetnosti i češki jezik. Kao učenica uključila se u rad lutkarskog kazališta Kvak. Pisala je igrokaze, glumila i radila na animacijama.

Već 15 godina samostalna je umjetnica i prikazuje svoje lutkarske kolaž predstave u cijeloj Hrvatskoj. Samostalno radi lutke za svoje predstave od različitih recikliranih materijala.

Igrokazi su joj objavljivani u časopisima za djecu, čitankama , zbornicima te u Antologiji hrvatskoga dječjeg igrokaza.

Objavila je zbirke i slikovnice: Razgovori u travi; Od cvijeta do tikve od tikve do lutke; Od jarca do komarca; Puž na raskrižju; Igre sa zmajevima; Šale, trice, zvrndalice te strip album Boduljko i Žbunika koji upravo u seriji izlazi u časopisu Prvi izbor.

Autorica je teksta TV serije Tikvići.

Igre sa zmajevima su uvrštene u lektiru za 1. razred osnovne škole.

Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Jednostavna je, svestrana i kreativna osoba, vrlo zanimljiva za mališane koji su gledali predstavu širom otvorenih očiju. Zaželjeli su je vidjeti ponovo.

Komentari nekih naših učiteljica: Ovakvu divnu predstavu još nismo gledali...

Ostale obavijesti

15. travnja 2024.

Kviz znanja povodom Noći knjige

Povodom ovogodišnje Noći knjige organiziramo školski kviz znanja! Tom prigodom organizirana je i prigodna prodaja otpisanih knjiga po simboličnim cijenama. […]

12. travnja 2024.

Natječaj “Podravina u stihovima”

Objavljujemo 11. Natječaj “Podravina u stihovima” za mlade pjesnike u kojem sudjeluju učenici viših razreda. Svi učenici pišu pjesme na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content