NASLOVNICA / Novosti / Kolaž lutkarskih igrokaza s Jadrankom Čunčić-Bandov

Kolaž lutkarskih igrokaza s Jadrankom Čunčić-Bandov

Autor:

01. travnja 2012.

Zadnji dan nastave prije uskršnjih praznika, 30. 3. 2012., u našoj školi gostovala je Jadranka Čunčić-Bandov. Održala je dvije lutkarske predstave za učenike nižih razreda. Učenici i učitelji uživali su u kolaž lutkarskim igrokazima. Bio je to pravi doživljaj za mališane.

Jadranka Čunčić-Bandov završila je srdnju školu za odgajateljice i diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu povijest umjetnosti i češki jezik. Kao učenica uključila se u rad lutkarskog kazališta Kvak. Pisala je igrokaze, glumila i radila na animacijama.

Već 15 godina samostalna je umjetnica i prikazuje svoje lutkarske kolaž predstave u cijeloj Hrvatskoj. Samostalno radi lutke za svoje predstave od različitih recikliranih materijala.

Igrokazi su joj objavljivani u časopisima za djecu, čitankama , zbornicima te u Antologiji hrvatskoga dječjeg igrokaza.

Objavila je zbirke i slikovnice: Razgovori u travi; Od cvijeta do tikve od tikve do lutke; Od jarca do komarca; Puž na raskrižju; Igre sa zmajevima; Šale, trice, zvrndalice te strip album Boduljko i Žbunika koji upravo u seriji izlazi u časopisu Prvi izbor.

Autorica je teksta TV serije Tikvići.

Igre sa zmajevima su uvrštene u lektiru za 1. razred osnovne škole.

Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Jednostavna je, svestrana i kreativna osoba, vrlo zanimljiva za mališane koji su gledali predstavu širom otvorenih očiju. Zaželjeli su je vidjeti ponovo.

Komentari nekih naših učiteljica: Ovakvu divnu predstavu još nismo gledali...

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content