NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Književni susret sa Želimirom Hercigonjom

Književni susret sa Želimirom Hercigonjom

Autor:

24. veljače 2017.

Dana 23. veljače 2017. godine u našoj školskoj knjižnici ostvarili smo neobično druženje s jednim od najomiljenjih dječjih pisaca Želimirom Hercigonjom.

Napisao je niz slikovnica, priča i romana za djecu, a piše i za odrasle. Voli pisati i pjesme. Najviše voli pisati bajke za najmlađe. Neka njegova djela su: Bajkopisi za djecu, Bajkovnica, Glavni junak – tinejdžer, Gorski duh, Maslačkova kruna, Tajni leksikon, Vodenjak i stara kruška, Tuga radost i divlja svinja, Poštar Zeko Brzonogi, Prašnjavko . Veselog je i nemirnog duha i nasmijao je sve nazočne u knjižnici. Promovirao je svoju novu knjigu Tajni leksikon 2 koja mu je izašla u Nakladi Ljevak, a uskoro će izaći i treći nastavak. Uvršten je u lektiru za drugi i šesti razred.

Književnik je na humorističan način pričao o svome književnom stvaralaštvu, o obrazovanju i životu iz kuta današnjeg čovjeka i djeteta kada mnogi, i veliki i mali troše previše vremena na računala i mobitele, igranje računalnih igrica ili lajkanjima linkova na facebooku. On poručuje da više čitamo, bavimo se sportom, družimo se. Pridaje veliku važnost čitanju i razvoju čitalačke pismenosti djece i mladeži koja će im pomoći u samopouzdanju i stvaranju široke lepeze rječnika i izražavanja.

Nezaboravno druženje uokvirili smo intervjuom koji je uspješno vodila mlada članica Novinarske grupe Lea Jakupčić, a koju je pripremila učiteljica Hrvatskoga jezika Kristina Peršić, a uskoro će na stranicama našeg digitalnog lista izaći video intervju s književnikom.

Ostale obavijesti

19. rujna 2022.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

U Mjesecu hrvatske knjige ove godine posvećenom mladima (Europska godina mladih), provodi se Nacionalni kviz za poticanje čitanja s temom […]

19. rujna 2022.

Glazbeni identitet djece

Razvoj glazbenog ukusa kod djece je važno njegovati. Profesorica dr. sc. Ivana Senjan provodi projekt u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content