NASLOVNICA / Novosti / Književni susret s Nadom Mihoković-Kumrić

Književni susret s Nadom Mihoković-Kumrić

Autor:

16. svibnja 2012.

Dana 15. svibnja 2012. organiziran je književni susret s književnicom Nadom Mihoković-Kumrić. Učenici 4. razreda, 6. c razreda i polaznici grupe Mali novinari i Mladi knjižničari uživali su razgovarajući s književnicom.

Nada Mihoković-Kumrić rođena je 1951. godine u Novigradu Podravskom. Nakon završene gimnazije u Koprivnici diplomirala je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, a magistrirala pretkliničku eksperimentalnu farmakologiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Još od rane mladosti surađuje na radiju i objavljuje.

Pričala nam je i pročitala neke priče iz autobiografskog romana Tko vjeruje u rode još

Pričala je i o socijalno-ljubavnom romanu za djecu Lastin rep. Zašto LASTIN REP ? "LASTIN REP je bio najljepši leptir u mojoj zbirci kukaca i leptira koje sam kao djevojčica lovila po podravskim livadama i šumama. Najljepšeg leptira izgrizao je jednog dana najveći kukac u zbirci, jelenjak, kojeg nisam formalinom usmrtila nego samo umrtvila. Poslije sam danima s mrežom lutala livadama, ali tako lijep LASTIN REP nikad više nisam ulovila. U znak sjećanja po njemu sam nazvala svoj prvi roman"

Svi smo uživali u njenom društvu, a njeni romani isti dan su nakon susreta traženi u knjižnici. Autorica je prirodna, vesela, jednostavna, vrlo živahna i puna pozitivne energije.

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content