NASLOVNICA / Novosti / Klokan bez granica 2022.

Klokan bez granica 2022.

Autor: Antonela Carek

14. svibnja 2022.

Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica 2022” održano je 17. ožujka 2022. Ovih su dana na školu pristigle nagrade i priznanja za najbolje plasirane učenike.

Udruga “Klokan bez granica” međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja “Klokan bez granica” koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika – natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima, dok 10% najbolje plasiranih učenika u cijeloj Hrvatskoj dobiva i nagradu.

Sudjelovalo je 54 učenika naše škole. Troje učenika plasiralo se u 10% najuspješnijih učenika na državnoj razini.  To su učenici:

Gabriel Širec ( Pčelice)

Rebeka Bytyci (Pčelice)

Ilija Petar Sinjeri- Horvat (Ecolier)

Utješne nagrade primilo je još troje učenika (razlika do 10% najbolje plasiranih na razini škole). To su učenici:

Doris Stanešić (Pčelice)

Filip Gorički (Ecolier)

Matija Mihočka (Benjamin)

Učenicima su uručena priznanja i simbolične nagrade.

Čestitke učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole!

                                                                                                       učiteljica Jasmina Filipović Konjarek

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content