NASLOVNICA / Novosti / Kako pružiti prvu pomoć ozlijeđenom prijatelju ili nekoj drugoj osobi?

Kako pružiti prvu pomoć ozlijeđenom prijatelju ili nekoj drugoj osobi?

Autor:

25. listopada 2008.

Kako pružiti prvu pomoć ozlijeđenom prijatelju ili nekoj drugoj osobi?

Na to su pitanje, učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena zajedno sa svojim učiteljima, dobili odgovor na zajedničkoj nastavi održanoj 22.listopada 2008. u PŠ Budrovac.

Na poziv učitelja spomenutih škola, kao vanjski suradnik u nastavi, odazvao se volonter Crvenog križa, gospodin Marinko Križan. On je učenike poučio kako će pružiti prvu pomoć u slučaju nesvjestice, krvarenja, lomova, ogrebotina i opeklina. Učenici su marljivo vježbali pružati prvu pomoć, okretali jedan drugoga na bok, zamatali ,,ozlijeđene,, ručice i nožice, zainteresirano slušali predavača, te iznijeli niz primjera kada su oni bili ozlijeđeni, a na kraju postavili brojna pitanja vezanih uz ovu temu predavaču. Obećali su da će u svojim područnim školama sa svojim učiteljima ponoviti stečena znanja i vještine kako bi znali pravilno reagirati u slučaju da je potrebno pružiti prvu pomoć-sebi ili nekome drugome.

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content