NASLOVNICA / Događanja i obavijesti - knjižnica / Judita, Sara i Gabrijela županijske pobjednice na natjecanju "Čitanjem do zvijezda"

Judita, Sara i Gabrijela županijske pobjednice na natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

Autor: Nataša Švaco

10. ožujka 2023.

Županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” održana je u našoj školi 9. ožujka 2023. g. Sudjelovalo je deset škola, 32 učenika. U kategoriji Kviz znanja sudjelovalo je 30 učenika, a u kategoriji Kreativni uradak 5 učenica. Učenici su pojedinačno pisali ispit znanja iz poznavanja sadržaja triju knjiga koje su zadane u 14. sezoni na temu Volim London. Osim sadržajnih detalja, karakterizacije likova i stilskih izražajnih sredstava, pitanja su se odnosila i na bilješke o piscima, opću kulturu te poznavanje geografskih i povijesnih činjenica o detaljima koji su se spominjali u knjigama:

  1. Sherlock Holmes: Grimizna istraga / Sir Arthur Conan Doyle
  2. Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva / Krunoslav Mikulan     
  3. Zvijer iz Buckinghamske palače / David Walliams

Rezultati ove razine natjecanja u kategoriji Kviz znanja su ekipnog modela. Iz svake škole sudjeluje pojedinačno troje učenika čiji se rezultati zbrajaju za ukupni rang. Pohvala svim ekipama na dobrim rezultatima. Ove godine su pitanja bila primjerena svim uzrastima od 5. – 8. razreda.

U kategoriji Kviz znanja na županijskom natjecanju našu školu predstavljale su učenice:

  1. Judita Maznik, 8. b
  2. Sara Martinčić, 8. c
  3. Gabrijela Horvat, 7.b

U kategoriji Kreativni uradak našu školu predstavljala je Sara Martinčić.

Čestitamo našim učenicima na izvrsnom uspjehu i osvojenom prvome mjestu na županijskom natjecanju. Posebno pohvaljujemo Juditu Maznik koja je napisala najbolji ispit znanja od svih učenika postignuvši rezultat 44/45.

Na državno natjecanje u Čakovec pozvane su prve dvije ekipe, učenice naše škole osvojivši 118/135 bodova (mentori Antonela Carek i Nataša Švaco) i učenice Klara Mihalić, Nastasja Sokač i Lana Srbljinović, OŠ Ljudevita Modeca Križevci osvojivši 117/135 bodova (mentori Nina Drakulić, Martina Iveković i Danijela Zagorec). U kategoriji Kreativni uradak na državno natjecanje odlaze Sara Martinčić iz naše škole (mentori Zoran Vidaković i Nataša Švaco) i Amadea Filipović iz OŠ “Braća Radić” Koprivnica (mentor Sanja Pakasin).

Državno će se natjecanje održati u Čakovcu, 5. svibnja 2023. g.

Ostale obavijesti

18. svibnja 2024.

Natjecanje u krasnoslovu

Na 11. Natječaju Podravina u stihovima u finale je prošlo 29. autorskih recitala učenika od 5. do 8. r. Učenici […]

16. svibnja 2024.

Podravina u stihovima

U petak 17. svibnja u 17:30 u Domu kulture održat će se priredba Podravina u stihovima povodom veličanja pjesništva, kreativnog pisanja i javnog nastupa učenika. Ovom javnom priredbom i natjecanjem u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content