NASLOVNICA / Novosti / Jestivi šumski plodovi - integrirani nastavni dan

Jestivi šumski plodovi – integrirani nastavni dan

Autor: Nada Petrović

12. listopada 2008.

Učenici i učitelji područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, te njihova učiteljica engleskog jezika, realizirali su 10. listopada 2008.integrirani nastavni dan na kojem su radili na ovogodišnjoj projektnoj nastavi pod nazivom Jestivi šumski plodovi.

Učenici i njihovi učitelji okupili su se u Područnoj školi Mičetinac gdje su uz korelaciju različitih nastavnih predmeta (priroda i društvo, hrvatski jezik, engleski jezik, sat razrednika, tjelesna i zdravstvena kultura) učili o jestivim šumskim plodovima: šipku, vrganju, pitomom kestenu i lješnjaku, o pripremi hrane od tih plodova, a kasnije se i okušali u pripremi hrane od istih plodova. Jedan dio nastave održali su i u šumi gdje su osim o jestivim šumskim plodovima govorili o šumi u jesen i kulturnoj baštini zavičaja. Šetnjom šumom poticalo se učenike na izgrađivanje pravilnog stava prema očuvanju prirode. U nastavu su uključeni i vanjski suradnici: baka Marica Miloš i djed Ivan Petrović koji su svoje dugogodišnje životno znanje i iskustvo o šumi i njezinim plodovima pokušali prenijeti na učenike. Na povratku iz šume, učenici su kuhali i pili čaj od šipka, pekli i jeli kestene. U pripremi hrane pomogle su mame učenika iz Područne škole Mičetinac koje su učenike počastile i kolačima s pekmezom od šipka. Nastava će tog toplog jesenskog dana zasigurno dugo ostati u sjećanju učenika naših malih područnih škola koji će na projektu još raditi u svojim školama.

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content