NASLOVNICA / Novosti / "Jeste li ikada, dječice moja, željeli snijeg šarenih boja?"

“Jeste li ikada, dječice moja, željeli snijeg šarenih boja?”

Autor:

27. siječnja 2018.

Interpretacijom pjesme „Šareni snijeg“ započeli su, 25. siječnja 2018. u školi u Budrovcu, učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena svoj integrirani nastavni dan čiji je cilj bio ponoviti znanja o zimi i agregatnim stanjima vode.

Njihove učiteljice, Silvija Topločić, Martina Krajcar Baltić i Olga Lazar te učitelj Davor Šokec, za svoje su učenike pripremile niz interesantnih nastavnih sadržaja. Na samom početku, već spomenuta pjesma Šareni snijeg, odvela je učenike u čaroban svijet mašte. Čitajući pjesmu, zamišljali su pjesničke slike, pripovijedali kako bi to izgledalo da padne šareni snijeg te što bi se dogodilo sa šarenim snjegovićem. Svoje ideje prenijeli su na papir te, prema njima, izradili stripove. Neki su učenici i izradili šareni umjetni snijeg te su nastale i prave šarene grude. Na kraju sata, predstavili su svoje stripove ostalim grupama.

Zasluženi odmor proveli su u školskom dvorištu uz užinu i igru. Za to vrijeme, stigla je učiteljica kemije Nada Kožar s polaznicima grupe „Mladi kemičari“ koji su učionicu vrlo spretno i brzo pretvorili u mali kemijski laboratorij.

Nakon odmora, učenici su nastavili s radom, postali su mali istraživači i kemičari. Pod vodstvom učiteljice Nade, proučavali su agregatna stanja vode, otapali led, mjerili temperaturu vode, ledišta i vrelišta, te ponovili kruženje vode u prirodi. Sat su završili malim iznenađenjem, pomalo čarobnim pokusom sa sodom bikarbonom. Oduševljeni đaci pokazali su veliki interes za ovakav oblik rada. Isprativši svoje goste, nastavni dan završili su igrom i fotografiranjem.

Zajedničko učenje i druženje učenika spomenutih područnih škola nastavit će se i dalje, a sljedeći susret planiran je za proljeće u Područnoj školi Mičetinac.

Učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

21. lipnja 2021.

Aktivnosti u Područnoj školi Sirova Katalena tijekom posljednjeg tjedna nastave

Učenici Područne škole Sirova Katalena proveli su posljednji tjedan nastave u igri na otvorenom i ponavljanju nastavnih sadržaja kroz zabavne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content