NASLOVNICA / Novosti / "Jeste li ikada, dječice moja, željeli snijeg šarenih boja?"

“Jeste li ikada, dječice moja, željeli snijeg šarenih boja?”

Autor:

27. siječnja 2018.

Interpretacijom pjesme „Šareni snijeg“ započeli su, 25. siječnja 2018. u školi u Budrovcu, učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena svoj integrirani nastavni dan čiji je cilj bio ponoviti znanja o zimi i agregatnim stanjima vode.

Njihove učiteljice, Silvija Topločić, Martina Krajcar Baltić i Olga Lazar te učitelj Davor Šokec, za svoje su učenike pripremile niz interesantnih nastavnih sadržaja. Na samom početku, već spomenuta pjesma Šareni snijeg, odvela je učenike u čaroban svijet mašte. Čitajući pjesmu, zamišljali su pjesničke slike, pripovijedali kako bi to izgledalo da padne šareni snijeg te što bi se dogodilo sa šarenim snjegovićem. Svoje ideje prenijeli su na papir te, prema njima, izradili stripove. Neki su učenici i izradili šareni umjetni snijeg te su nastale i prave šarene grude. Na kraju sata, predstavili su svoje stripove ostalim grupama.

Zasluženi odmor proveli su u školskom dvorištu uz užinu i igru. Za to vrijeme, stigla je učiteljica kemije Nada Kožar s polaznicima grupe „Mladi kemičari“ koji su učionicu vrlo spretno i brzo pretvorili u mali kemijski laboratorij.

Nakon odmora, učenici su nastavili s radom, postali su mali istraživači i kemičari. Pod vodstvom učiteljice Nade, proučavali su agregatna stanja vode, otapali led, mjerili temperaturu vode, ledišta i vrelišta, te ponovili kruženje vode u prirodi. Sat su završili malim iznenađenjem, pomalo čarobnim pokusom sa sodom bikarbonom. Oduševljeni đaci pokazali su veliki interes za ovakav oblik rada. Isprativši svoje goste, nastavni dan završili su igrom i fotografiranjem.

Zajedničko učenje i druženje učenika spomenutih područnih škola nastavit će se i dalje, a sljedeći susret planiran je za proljeće u Područnoj školi Mičetinac.

Učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content