NASLOVNICA / Novosti / Jesen u našim čitankama

Jesen u našim čitankama

Autor:

22. listopada 2019.

Danas, 22. listopada 2019., u našoj  je školi održan Tematski dan o jeseni. U školskome parku te na igralištu i poligonu učenici od prvog do osmoga razreda uživali su u pjesmi, stihovima i kreativnome izražavanju Lend art te ostvarili sadržaje međupredmetnih kurikuluma iz Hrvatskog jezika, Glazbene kulture i Likovne kulture.

Pokraj fontane u školskome parku učenici 1. A razreda otpjevali su pjesmu Jesen, a recitaciju pod nazivom Zlatna izveli su učenici 2. A. Na školskome prometnom poligonu učenice 3. A razreda Ljubica Smes i Sanja Marija Sikirić recitirale su  Jesenka zlatna, a Franciska Antolović i  Tin Kolumbić iz 4. A razreda stihove pjesme Jesen u vinogradu. Kod spomenika Grguru Karlovčanu u školskome parku učenica 5.a Ida Josipović čitala je pjesmu Dobriše Cesarića pod nazivom Jesen, Leonarda Hrženjak iz 5. A pročitala je priču I. B. Singera pod nazivom Ole i Trufa , a Nika Štefoković iz 6. A pjesmu Crn – bel Frana Galovića. Na istome prostoru, u školskome parku, učenici 5. B razreda bavili su se Land artom, umjetničkom formom koja je stvorena u prirodi, koristeći prije svega materijale iz prirode kao što su tlo, zemlja, stijene, organski mediji, npr. trupci, grane, lišće. Upravo su učenici 5. B koristili lišće i grane u izradi svojih kreacija. Njihovi radovi stoje u krajoliku koji je i sredstvo njihova stvaranja. Na prometnome poligonu iza škole učenici Ivan Zvonimir Golub iz 7. A i Dorotea Lončar iz 8. A razreda čitali su pjesme Frana Galovića pod nazivom Grozdje i Jesenski veter. Sva događanja fotografirali su učenici članovi Foto i video grupe, a medijski je ovo zanimljivo i poučno prijepodne medijski popratio i Podravski radio koji je snimio emisiju o ovome tematskome danu i zadovoljstvu učenika učenjem na otvorenome i uživanju u drukčijoj nastavi i lijepome vremenu.

Tematski dan o jeseni održan je i u našim područnim školama.

U popodnevnim satima učiteljica Željka Mihočka te učenici 2.a i njihovi roditelji družili su se u kreativnoj radionici pod nazivom "Sto lica valanki". Učenici su naučili sve o valankama, prepoznati neke vrste valanki i njihovu namjenu. Tijekom radionice roditelji su rezbariti valanke, učenici  vadili sjemenke, čistili ih i pripremali za sušenje. Dio radova proizašlih iz radionice sudionici će izložiti u školskom parku ispred škole.

PŠ Budrovac

PŠ Sirova Katalena

PŠ Mičetinac

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content