NASLOVNICA / Novosti / Jesen na Jastrebovom vrhu

Jesen na Jastrebovom vrhu

Autor:

05. listopada 2018.

Učenici prvih razreda u pratnji svojih učiteljica Željke Mihočka, Nade Petrović i Sanje Sabolić 4. listopada 2018. ostvarili su zanimljivu poludnevnu izvanučioničku nastavu.

Posjetili smo Seljačko domaćinstvo obitelji Nemec na obroncima Bilogore, Jastrebov vrh u mjestu Bakovčica.

Ljubazni domaćin, gospodin Josip Nemec, proveo nas je svojim domaćinstvom gdje smo vidjeli različite vrste životinja (perad, zečeve, jelene lopatare, srne, muflone, ovce, ljame, konje, magarce…). Iz priče domaćina mnogo smo naučili o stanovnicima malog zoo vrta, a učenici su imali zanimljivih pitanja vezanih za pojedine životinje.

Promatrajući prirodu učili smo o jesenskim promjenama u neposrednome okolišu i o njihovom utjecaju na život, opisivali smo najčešće poslove u jesen, učili razlikovati listopadno i vazdazeleno drveće, upoznali različite plodove jeseni, određivali kakvo je vrijeme, razgovarali o ponašanju životinja u ovo jesensko vrijeme, upoznali neka staništa. Boraveći u prirodi učili smo i o pravilnom ponašanju prema prirodi za vrijeme boravka u njoj.

Nakon šetnje prekrasnom prirodom, slijedio je ukusan ručak, a potom i vrijeme za igru i druženje. Na kraju su nas domaćini pozvali na svježe pečene kestene.

Svi smo uživali u lijepom jesenskom danu. Današnjom izvanučioničkom nastavom obilježili smo i Svjetski dan zaštite životinja.

Zahvalili smo se ljubaznim domaćinima i vratili se svojim kućama pomalo umorni, ali obogaćeni novim znanjima.

Pripremila Nada Petrović

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content