NASLOVNICA / Novosti / Jesen na Jastrebovom vrhu

Jesen na Jastrebovom vrhu

Autor: Sanja Sabolić

05. listopada 2018.

Učenici prvih razreda u pratnji svojih učiteljica Željke Mihočka, Nade Petrović i Sanje Sabolić 4. listopada 2018. ostvarili su zanimljivu poludnevnu izvanučioničku nastavu.

Posjetili smo Seljačko domaćinstvo obitelji Nemec na obroncima Bilogore, Jastrebov vrh u mjestu Bakovčica.

Ljubazni domaćin, gospodin Josip Nemec, proveo nas je svojim domaćinstvom gdje smo vidjeli različite vrste životinja (perad, zečeve, jelene lopatare, srne, muflone, ovce, ljame, konje, magarce…). Iz priče domaćina mnogo smo naučili o stanovnicima malog zoo vrta, a učenici su imali zanimljivih pitanja vezanih za pojedine životinje.

Promatrajući prirodu učili smo o jesenskim promjenama u neposrednome okolišu i o njihovom utjecaju na život, opisivali smo najčešće poslove u jesen, učili razlikovati listopadno i vazdazeleno drveće, upoznali različite plodove jeseni, određivali kakvo je vrijeme, razgovarali o ponašanju životinja u ovo jesensko vrijeme, upoznali neka staništa. Boraveći u prirodi učili smo i o pravilnom ponašanju prema prirodi za vrijeme boravka u njoj.

Nakon šetnje prekrasnom prirodom, slijedio je ukusan ručak, a potom i vrijeme za igru i druženje. Na kraju su nas domaćini pozvali na svježe pečene kestene.

Svi smo uživali u lijepom jesenskom danu. Današnjom izvanučioničkom nastavom obilježili smo i Svjetski dan zaštite životinja.

Zahvalili smo se ljubaznim domaćinima i vratili se svojim kućama pomalo umorni, ali obogaćeni novim znanjima.

Pripremila Nada Petrović

Ostale obavijesti

21. rujna 2023.

Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine 2023./2024. u Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju

U srijedu 20. rujna, djelatnici i učenici naše škole prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu. […]

20. rujna 2023.

Dječji recital kajkavske poezije

Već drugu godinu zaredom naša učenica iz 4. d razreda, Maja Pecikozić izabrana je za javni nastup u Krapini na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content