NASLOVNICA / Novosti / Jesen na Bilogori

Jesen na Bilogori

Autor:

22. listopada 2017.

Učenici Područne škole Budrovac iskoristili su prekrasan jesenji dan da sa svojom učiteljicom Olgom Lazar, 20. listopada 2017., obilježe Međunarodni dan pješačenja i pozdrave dolazak jeseni. 

Nastavni dan započet u školskim klupama nastavili su u prirodi, šetnjom pitomim obroncima Bilogore do Prokljuvanaca. Da se putem ne izgube, orijentirali su se u prostoru pomoću kompasa i Sunca te uživali u ljepotama bilogorskog zavičaja, u šumama i livadama. Ponovili su nastavne sadržaje iz prirode i društva vezane uz godišnje doba jesen, orijentaciju u prostoru te živu prirodu i uvjete života. Brali su jesenske šumske plodove, šuštali po lišću, slušali šum toplog jesenskog vjetra u krošnjama drveća te uživali u ljepotama boja šarenog lišća.

Izvanučioničku nastavu završili su druženjem u Prokljuvancima kod roditelja učenice Marije Karlović koji su srdačno i gostoljubivo dočekali male istraživače i putnike te ih počastili ukusnim obrokom i pečenim kestenima. Odmorni i siti, ubrzo su nastavili igru i druženje, a najveselije je bilo kad su svi zajedno, mali i veliki, zaigrali igru graničara. Rumeni obrazi i zadovoljni osmijesi učenika još jednom su potvrdili da se najljepše i najlakše uči u prirodi uz svoje školske prijatelje.

Veliko hvala roditeljima učenice Marije Karlović na gostoprimstvu i obitelji Zebec.

Učiteljica Olga Lazar

Ostale obavijesti

21. siječnja 2022.

„Dođi da te zagrlim!”

Međunarodni dan zagrljaja obilježavamo 21. siječnja. Grljenjem iskazujemo svoje emocije, a čak i čuvamo zdravlje. Kako bi obilježili ovaj dan, […]

20. siječnja 2022.

13. Državno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa

Dragi učenici, pozivamo vas da sudjelujete na 13. Državnom natjecanju učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici. Natjecanje […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content