NASLOVNICA / Novosti / Jednodnevni izlet Odjela za učenike s teškoćama u razvoju

Jednodnevni izlet Odjela za učenike s teškoćama u razvoju

Autor: Lucija Sulimanec

27. rujna 2023.

Grad Đurđevac i gospodin gradonačelnik Hrvoje Janči poklonili su Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju jednodnevni izlet u Aquatiku, slatkovodni akvarij u Karlovcu.

Aquatika, slatkovodni akvarij u Karlovcu jedini je potpuno slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Izložbeni postav akvarija prikazuje tok krške rijeke koji predstavlja riječnu floru i faunu, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka. Učenici su uživali u tajanstvenom riječnom svijetu i razgledavali primjerke šarana, pastrve, štuke, soma, deverika, crvenperke i još mnogih drugih slatkovodnih ribljih vrsta. Naučili su da su endemi vrste koje su rasprostranjene u samo jednom određenom prostoru te kako u hrvatskim rijekama ima čak 50-tak endema. Posebno ih se dojmila endemska vrsta Jadranska jesetra koja ih je svojim vanjskim izgledom podsjetila na morskog psa. Ponovili su zašto ne smijemo onečišćavati rijeke i naučili kako su strane invazivne vrste riba opasnost za biološku raznolikost naših rijeka.

Nakon posjeta akvariju, učenici su se fino okrijepili ručkom u McDonald’s-u. Puni dojmova i s velikim osmijehom na licu, učenici su se vratili kući.

Učenici zajedno sa svojim učiteljicama zahvaljuju gospodinu gradonačelniku Hrvoju Jančiju i Gradu Đurđevcu na ovom divnom, zanimljivom i prije svega edukativnom poklonu.

Ostale obavijesti

06. prosinca 2023.

STEAM Escape Room u sedmim razredima

U utorak, 5. prosinca 2023., učenike 7.a, 7.b, 7.c i 7.d razreda posjetile su predstavnice Escape Rooma iz Osijeka. Učenici su sudjelovali na […]

06. prosinca 2023.

Sveti Nikola posjetio Odjel za učenike s teškoćama u razvoju

Dana 6.12.2023. godine, Odjele za učenike s teškoćama u razvoju posjetili su Sveti Nikola i Krampus, pomagači Svetog Nikole iz […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content