NASLOVNICA / Novosti / Jedan dan barokne idile

Jedan dan barokne idile

Autor: Arijana Lenardić

14. svibnja 2013.

Učenici 6.a, 6.c i 6.d razreda zajedno sa svojim razrednicama Darijom Car, Ivanom Topolčić i Arijanom Lenardić posjetili su Varaždin.

Ponedjeljak, 13. svibnja iskoristili smo za jednodnevni izlet u Varaždin. Ugodno putovanje započeli smo uz stručno vodstvo odabrane turističke agencije.  Nakon ugodne vožnje put nas je doveo u varaždinski  CineStar gdje smo pogledali fantastičnu avanturu „Carstvo velikog Oza 3D“. Svi smo bili oduševljeni Oscarom, cirkusnim mađioničarom koji se igrom slučaja pojavio u čudesnoj zemlji Oz. Uz puno truda uspio je nadmudriti zle vještice čime je dokazao da dobro uvijek pobjeđuje zlo.  

Nakon CineStara put nas je odveo u samo središte Varaždina, točnije u Etnomološki muzej koji djeluje već pedesetak godina. Kratkim razgledavanjem upoznali smo  „Svijet kukaca“ te ostavštinu Franje pl. Košćeca – utemeljitelja Entomološkog odjela Gradskog muzeja Varaždin.

Nakon zanimljivog i poučnog razgledavanja, čekao nas je ručak  u McDonald's-u. Odlično raspoloženi uputili smo se u daljnje razgledavanje preostalog  dijela grada. Ugodan boravak u Varaždinu završio je slobodnim vremenom koje su učenici iskoristili za šetnju i sladoled. Putovanje smo završili u Ludbregu koji se prema legendi smatra središtem svijeta.

Ivana Topolčić

Ostale obavijesti

29. ožujka 2023.

Paola Šestak pozvana na državno Natjecanje iz povijesti

Nakon održanih županijskih natjecanja, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je popise pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti. Među […]

29. ožujka 2023.

Predstavljanje slikovnice Priča jedne pčelice učitelja Davora Šokeca

Dana 29. ožujka 2023. g. organiziran je književni susret u maloj dvorani s našim učiteljem Davorom Šokecom koji je održao […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content