NASLOVNICA / Novosti / Izvanučionična nastava prvih razreda u „Borik“

Izvanučionična nastava prvih razreda u „Borik“

Autor: Maja Šalamon Nemet

15. lipnja 2023.

Učenici 1.a, 1. b i 1. c razreda u utorak 13. 6. 2023. u pratnji svojih učiteljica Željke Mihočka, Nade Petrović, Sanje Sabolić te učitelja pripravnika Katarine Maletić i Vilima Slobodnjaka izvršili su dio nastave u Park šumi „Borik“.
Stotinjak godina starom borovom i bagremovom šumom proveo nas je gospodin Martin Mahović koji je na vrlo zanimljiv, zoran, pristupačan način pričao o nastanku ovog prostora. Upoznali smo mnoge biljke i naučili čemu služe: šumsku kupinu, brali šumske jagode, upoznali i koprivu i osjetili njezin dodir, stablo duda. Vidjeli smo i neke šumske životinje, saznali koje sve životinje borave u „Boriku“, lovili leptire, promatrali gljive panjevčice i još mnogo ljepote ovoga prostora uz stručno vodstvo gospodina Mahovića. Naučili smo kako trebamo štititi prirodu od onečišćenja, kako se ponašati u prirodi, kako živjeti u prirodi i s prirodom. Nakon zanimljive šetnje u prekrasnom sunčanom danu preostalo vrijeme iskoristili smo za igru. Obogaćeni novim znanjima veselo smo se vratili u školu.
Zahvaljujemo gospodinu Mahoviću na gostoprinstvu, edukativnom boravku i šetnji Park šumom „Borik“.


Pripremile Katarina Maletić i Nada Petrović

Ostale obavijesti

11. lipnja 2024.

Jastrebica Su

Učenici 2. c razreda su danas upoznali novu stanarku Đurđevca. Posjetila ih je jastrebica Su koja posljednja dva mjeseca živi […]

10. lipnja 2024.

Terenska nastava učenika 6. razreda

U ponedjeljak, 10. lipnja 2024. iz Đurđevca su u 8 sati u jutro krenuli svi šesti razredi naše škole na […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content