NASLOVNICA / Novosti / Izvanučionička nastava u Varaždin

Izvanučionička nastava u Varaždin

Autor:

06. studenoga 2016.

Učenici svih trećih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana i učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena u pratnji su svojih učiteljica i učitelja, Željke Mihočka, Nade Petrović, Sanje Sabolić, Ivane Marić, Silvije Topolčić, Martine Krajcar Baltić, Olge Lazar i Davora Šokeca posjetili Varaždin 4. studenog 2016. 

U prekrasnom baroknom gradu dočekao ih je divan jesenski dan te su mali putnici prošetali njegovim središtem. Razgledali su stare barokne palače, crkve i samostane, učili o povijesti grada, a najviše ih je oduševio Anđelinjak, sakriven na Franjevačkom trgu, mjestu gdje spavaju anđeli.

Na kipu Grgura Ninskog uhvatili su njegov palac te zaželjeli želju, a onda se uputili u palaču Hercer gdje je smješten Entomološki odjel Gradskog muzeja Varaždin, u kojemu se čuva vrijedna i jedinstvena zbirka kukaca, najvećeg varaždinskog prirodoslovca, gimnazijskog profesora te utemeljitelja i prvog kustosa toga Odjela Franje Košćeca. Kroz nekoliko tema: U šumi, Uz šumu i na livadi, U vodi i na obali, Noću i u zemlji, na otprilike 4500 izložaka, u postavu se zorno prikazuje biologija kukaca. Učenici su s velikim zanimanjem pregledali izložene entomološke preparate, dermopreparate kralježnjaka, herbarske primjerke biljaka, uvećane modele kukaca, fotografije i različite predmete iz ostavštine prof. Košćeca što će im uveliko pomoći u usvajanju nastavnih sadržaja iz prirode i društva. Uršulinska ulica odvela ih je do Starog grada, tvrđave koja se prvi put spominje u 12. stoljeću, krajem 14. stoljeća dolazi u vlasništvo grofova Celjskih, a u 16. stoljeću dolazi u ruke mađarsko-hrvatske obitelji Erdödy. Šetnja zemljanim bedemima oko Staroga grada odvela ih je na ručak u Mc Donalds, a nakon odmora otišli su do Parka Ivana Pavla II. gdje ih je njihov autobus odvezao do Cinestara na projekciju filma Rode. Oduševljeni Varaždinom i filmom, pomalo umorni, mali putnici uputili su se svojim kućama, no unatoč umoru, ovaj će im nastavni  dan zasigurno dugo ostati u sjećanju. 

Fotogalerija:

Ostale obavijesti

01. veljače 2023.

KAJ SO JELI NAŠI STARI?

U Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju, dana 31.1. 2023. održana je prva u nizu kuharska radionica. Nakon kraćeg […]

01. veljače 2023.

Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici škole (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole kroz različite aktivnosti upoznali su buduće […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content