NASLOVNICA / Novosti / Izradimo sami svoje knjige

Izradimo sami svoje knjige

Autor: Zoran Vidakovic

26. svibnja 2010.

Danas je u knjižnici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, povodom Dana škole, organizirana izložba ručno uvezanih knjiga!

Knjižničarska grupa i učenici PŠ Sirova Katalena pod voditeljstvom knjižničarke Nataše Švaco i učitelja Zorana Vidakovića, tijekom cijele nastavne godine, izrađivali su na radionicama knjižice harmonika uvezom. Korice su ukrašavali ručno izrađenim žigovima od gumica za brisanje. Unutrašnjost knjiga mladi knjižničari ispunili su raznim zanimljivostima o Grguru Karlovčanu, Đurđevačkim pijescima, rijeci Dravi,  povijesti Hrvata, Legendi o Picokima, kajkavskim pjesmama, slavnim osobama, rock 'n rollu. Pisali su u knjižice i kajkavski igrokaz, bonton, prava i obveze čitača, načine zaštite knjige, tinejdžerske poruke. Učenici PŠ Sirova Katalena su pak svoje knjižice koristili u sklopu dodatne nastave iz prirode i društva te likovne kulture.

 

Ovogodišnji zajednički projekt knjižnice OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i PŠ Sirova Katalena nastavit će se i u idućoj nastavnoj godini. Učenici će imati prilike upoznati i druge vrste uveza i tehnika ukrašavanja ručno uvezanih knjiga.

Ostale obavijesti

01. srpnja 2022.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Na kraju nastavne godine uspjeh učenika naše škole je slijedeći: Ukupan broj učenika na kraju nastavne godine: 656 Redovni program: […]

01. srpnja 2022.

Maturalno putovanje 8. a razreda

Od 15. 6. do 19. 6. 2022. učenici 8. A razreda u pratnji svojeg razrednika Milana Kosa i učitelja Zorana […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content