NASLOVNICA / Novosti / Izradimo sami svoje knjige

Izradimo sami svoje knjige

Autor: Zoran Vidakovic

26. svibnja 2010.

Danas je u knjižnici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, povodom Dana škole, organizirana izložba ručno uvezanih knjiga!

Knjižničarska grupa i učenici PŠ Sirova Katalena pod voditeljstvom knjižničarke Nataše Švaco i učitelja Zorana Vidakovića, tijekom cijele nastavne godine, izrađivali su na radionicama knjižice harmonika uvezom. Korice su ukrašavali ručno izrađenim žigovima od gumica za brisanje. Unutrašnjost knjiga mladi knjižničari ispunili su raznim zanimljivostima o Grguru Karlovčanu, Đurđevačkim pijescima, rijeci Dravi,  povijesti Hrvata, Legendi o Picokima, kajkavskim pjesmama, slavnim osobama, rock 'n rollu. Pisali su u knjižice i kajkavski igrokaz, bonton, prava i obveze čitača, načine zaštite knjige, tinejdžerske poruke. Učenici PŠ Sirova Katalena su pak svoje knjižice koristili u sklopu dodatne nastave iz prirode i društva te likovne kulture.

 

Ovogodišnji zajednički projekt knjižnice OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i PŠ Sirova Katalena nastavit će se i u idućoj nastavnoj godini. Učenici će imati prilike upoznati i druge vrste uveza i tehnika ukrašavanja ručno uvezanih knjiga.

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Odjel za učenike s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content