NASLOVNICA / Novosti / Izložba radova Matee Kovačev „ To sam ja!“

Izložba radova Matee Kovačev „ To sam ja!“

Autor: Zoran Vidakovic

23. svibnja 2016.

 Dana 23.5. 2016. u prostorima Školske knjižnice, otvorena je izložba radova Matee Kovačev, pod nazivom "To sam ja!" učenice 8.d razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac.

Crteži Matee Kovačev inspirirani su likovima Anime. Anime je izraz za svaki crtani film ili seriju iz Japana. Često je prepoznatljiv stil crtanja likova s velikim očima. Mnogi anime uradci su adaptacije tzv. Manga. Anime ostvarenja se objavljuju u kinu, na televiziji  i danas su po svijetu već stekla veliku slavu. Prvim službenim animeom se smatra dječja serija "Astroboy" koja je u Japanu emitirana 1963.

Crteži predstavljaju 4 elementa: vodu, vatru, zemlju i zrak; ljude koji se transformiraju u životinje i poluživotinje pomoću kristala pomoću kristala na njihovim ogrlicama; kentaure, princa i čudesne bubemare. Matea pokazuje u svom likovnom stvaralaštvu odlično realiziranje likovnih problema na svojim radovima. Kompoziciju realizira na zanimljiv, složen i originalan način. Crteži su bogati detaljima. Odlično vlada crtačkom tehnikom. Samoinicijativna je i samostalna. Pronalazi originalna rješenja za realizaciju likovnog problema u svom radu.

Draga Matea, ovo je tvoja prva izložba i neka ti ona bude poticaj u tvom nastojanju da postaneš animatorica animiranih filmova. U ime svih učenika i učitelja naše škole, želim ti  ustrajnost i uspjeh u tvom radu.

Zoran Vidaković, učitelj likovne kulture

Ostale obavijesti

30. studenoga 2022.

Predstavljanje ponuda za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji

Na roditeljskom sastanku održanom 29.11.2022. predstavljene su dvije pristigle ponude za organizaciju višednevne terenske nastave sedmih razreda u Seget Donji. […]

30. studenoga 2022.

POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI

Učenici od 1. do 4. razreda Odjela za učenike s teškoćama posjetili su Gradsku knjižnicu Đurđevac. Ondje su im tete […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content