NASLOVNICA / Novosti / Integrirani nastavni dan učenika područnih škola

Integrirani nastavni dan učenika područnih škola

Autor: Zoran Vidakovic

09. ožujka 2009.

Integrirani nastavni dan učenika područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena održan je 6. ožujka 2009. u PŠ Budrovac.

Učenici su ovim nastavnim danom, nastavili svoj rad na ovogodišnjoj projektnoj nastavi pod nazivom Jestivi šumski plodovi, kojom su željeli upoznati uporabu i ljekovitost nekih šumskih plodova: šipka, lješnjaka, kestena i vrganja. U svom radu integrirali su nastavne sadržaje prirode i društva, hrvatskog i engleskog jezika te glazbene kulture. Nastava je bila osmišljena i provedena kroz praktičan rad učenika: pečenje kolačića od lješnjaka i s pekmezom od šipka te prezentaciju projektne nastave, kojom su nazočnim roditeljima, bakama, djedovima učenika i ostalim gostima, kroz izvođenje igrokaza, koje su učitelji sami osmislili i napisali, recitaciju dječjih radova i pjesmu, prikazali rezultate svog znanja. Kao finalni proizvod projekta, učenici su predstavili i knjižice s receptima o jestivim šumskim plodovima i platnene vrečice punjene spomenutim plodovima koje su sami sakupljali i sušili.

Po završtku rada, učnici su pozvali svoje goste da kušju kolač koje su sami ispekli te su svim mamama i bakama čstitali Dan žna prigodnim četitkama. Ovakvim oblikom rada, učnici su bili veoma zadovoljni jer su zadovoljili svoju potrebu za praktičim radom i istraživačkim učenjem.

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content