NASLOVNICA / Novosti / Integrirani dan na izvanučioničkoj nastavi

Integrirani dan na izvanučioničkoj nastavi

Autor: Nada Petrović

02. lipnja 2010.

Prošlog tjedna učenici PŠ Mičetinac zajedno sa svojom učiteljicom Nadom Petrović  proveli su nastavni dan na izvanučioničkoj nastavi u Mičetinskom jarku.

Integriranu nastavu provodili su u neposrednom doticaju sa životnom zajednicom šume,voda stajaćica i tekućica te integrirali sadržaje s hrvatskim jezikom,matematikom,likovnom, glazbenom i tjelesno zdrastvenom kulturom.

Gost nastave bio je umirovljeni lugar Tomo Petrović koji je učenicima govorio o svom višegodišnjem radu u šumi,o raznim dogodovštinama koje je doživio u raznim prilikama u susretu s ljudima i raznim životinjama,o šumi kao životnoj zajednici,o čistoći i ljekovitosti izvorske vode.

Premalo je bilo vremena za iscrpna učenička pitanja i iscrpne odgovore osamdesetgodišnjaka,pradjeda Tome koji je bio oduševljen susretom i interesom učenika  u „njegovoj“ šumi u kojoj je bio pravi domaćin.  

Izvanučionička nastava  potaknula nas je na radost otkrivanja,istraživanja i stvaranja. Kroz timski rad dolazimo do kvalitetnijih odnosa unutar tima,a time potičemo intelektualne osjećaje,lakše i brže učenje te dugotrajnije  pamćenje sadržaja.

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content