NASLOVNICA / Novosti / „Igrom protiv nasilja“

„Igrom protiv nasilja“

Autor:

14. travnja 2015.

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja je u našoj školi organizirao druženje djece i njihovih roditelja uz stare, već pomalo zaboravljene, sportske igre.

Prošle subote smo ponovno ostvarili uspješnu suradnju s đakovačkim Centrom za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) koji djeluje pod vodstvom Dalibora Vlahe. CEPN je 13. travnja obilježio osmu obljetnicu svoga postojanja, a budući da je jedna od učiteljica naše škole, Sanja Sabolić, aktivna članica CEPN-a, svoj su rođendan odlučili proslaviti upravo s nama.

"Igrom protiv nasilja" je program aktivnosti kojega je kreirao CEPN, a namijenjen je djeci predškolske i školske dobi. Program je osmišljen s ciljem da se djecu kroz igre i druženje potakne na nenasilno rješavanje sukoba. Bavljenje sportom je izvrsna prilika za to jer se djecu uči poštivanju pravila, uvažavanju ostalih sudionika, ustrajnosti, ali i postavljanju i dostizanju ciljeva te se razvija njihovo samopouzdanje.

Ovom prigodom se na školskom igralištu okupio velik broj djece i njihovih roditelja, braće i sestara te su, uz pomoć učiteljica naše škole, održana mala sportska natjecanja mješovitih skupina. U igrama su sudjelovala i djeca i roditelji pa su se tako okušali u trčanju s lopticom na kuhači, skakanju u vrećama te potezanju konopca, a sve se to odvijalo uz mnogo zabave i smijeha.

O uspjehu ovog druženja su nam sve rekla nasmiješena i zadovoljna dječja lica. Ni djeca ni roditelji nisu skrivali oduševljenje ovom vrstom aktivnosti te su izrazili želju za skorim ponovnim druženjem, a mi se veselimo daljnjoj uspješnoj suradnji s CEPN-om.

Ostale obavijesti

26. studenoga 2022.

RADIONICA POVODOM NADOLAZEĆEG BLAGDANA BOŽIĆA

Krajem mjeseca studenoga održana je radionica s roditeljima Prve odgojno obrazovne skupine pod vodstvom učiteljice Matee Melnjak. Radionica je bila […]

26. studenoga 2022.

IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA- ODJELI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Povodom nadolazećeg blagdana Božića i predbožićnog vremena učenici Druge odgojno obrazovne skupine zajedno sa učiteljicom Emom Jančevec izradili su zajednički […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content