NASLOVNICA / Novosti / I u mom gradu Vukovar svijetli

I u mom gradu Vukovar svijetli

Autor:

18. studenoga 2016.

Jučer, 17. studenoga 2016. učenici i učitelji OŠ Grgura Karlovčana obilježili su dan sjećanja na žrtvu Vukovara tradicionalnom povorkom s lampionima do središnjega gradskoga trga.

U povorci, koja je krenula ispred škole, sudjelovali su svi učenici od prvoga do osmoga razreda sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima. Dostojanstveno,  s upaljenim lampionima, svi su u zajedničkoj koloni prošetali do glavnoga gradskoga trga. Potom su lampioni složeni u obliku brojke 25, u čast dvadeset i petoj obljetnici prestanka organizirane obrane grada Vukovara. U kratkom programu nastupili su učenici 8. C razreda Luka Rogoz koji je pročitao pjesmu Čovjek Ivanke Zdrilić i Karlo Grgičin koji je govorio stihove Mate Buljubašića pod nazivom Ubijali su grad. Nastupile su i učenice 3. razreda đurđevačke gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Lorena Gašparić i Katarina Jelinek koje su pročitale stihove Željke Sabol pod nazivom Imala sam kuću, imala sam dom. Okupljenima se obratio i Martin Mahović  kao predstavnik Grada Đurđevca, a zajedničku je molitvu predvodio đurđevački župnik Marko Rac. Ovom manifestacijom naša škola nastavlja tradiciju odavanja počasti žrtvi gradaVukovara, grada heroja Domovinskoga rata.

Ostale obavijesti

28. rujna 2021.

Europski dan jezika u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, jučer su učenici 7. a i 7. b razreda naše škole […]

27. rujna 2021.

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content