NASLOVNICA / Novosti / Gradonačelnik Gračan pozdravio đurđevačke prvašiće

Gradonačelnik Gračan pozdravio đurđevačke prvašiće

Autor:

04. rujna 2012.

Prigodnim programom i pjesmom, te toplim riječima dobrodošlice jučer je pred ulazom u školsku zgradu OŠ G. Karlovčana dočekano 86 đurđevačkih prvašića na prvi dan nastave u novoj školskoj godini.

U četiri prva razreda dočekale su ih njihove učiteljice Marijana Bušić, Iva Sulimanec, Ljubica Vuković i Marijana Kralj, a potom ih je, uz školskog pedagoga Nikolu Vukovića i ravnatelja OŠ Marijana Vinkovića, pozdravio i gradonačelnik S. Gračan.

– Vi ste budućnost i ponos našega Grada i želim da u svojoj školi od prvoga dana usvojite što više znanja i vještine koje će vam koristiti u životu, poželio im je gradonačelnik Gračan, a ravnatelj M. Vinković naglasio da uz nove obveze koje će ih dočekati ne zaborave ni na ponašanje u prometu.

– U zadaći možete pogriješiti, ali greške u prometu često se ne daju ispraviti, rekao je ravnatelj Vinković i dodao da dolazak u školu ne znači kraj igranja, nego samo početak novih obveza. Roditeljima koji su dopratili svoje osnovce obratio se i školski pedagog N. Vuković koji je naglasio da je prvi dan nastave značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja, te izrazio uvjerenje da će dobro surađivati tijekom školske godine jer je svima cilj, kako je rekao, da učenici što bezbrižnije započnu, a potom dobro nastave i uspješno završe svoje osnovno obrazovanje i školovanje. Inače, u đurđevačkoj OŠ, najvećoj na području Koprivničko-križevačke županije od jučer nastavu polazi 726 učenika. Među njima je 15 posto djece romske nacionalne manjine u svim razrednim odjelima, te 86-tero prvašića, što je pet prvašića manje nego lani.

Izvor: www.djurdjevac.hr

Ostale obavijesti

28. studenoga 2023.

“Ruksak pun kulture” u našoj školi – predstava Medo Bedo

Područne škole Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Odjel za učenike s teškoćama u razvoju su u prošloj godini bile […]

27. studenoga 2023.

Helena Pintar i Franka Martinčić predstavljale našu školu na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva

Dana 25. studenoga 2023., učenice Helena Pintar i Franka Martinčić sudjelovale su na regionalnom natjecanju Sudoku prvenstva za osnovne i […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content