NASLOVNICA / Novosti / Grad Đurđevac nagradio najuspješnije učenike naše škole i njihove mentore

Grad Đurđevac nagradio najuspješnije učenike naše škole i njihove mentore

Autor:

17. lipnja 2019.

U prostorijama utvrde Stari grad u utorak, 11. lipnja 2019., naši su učenici, zajedno sa svojim mentorima, sudjelovali na prijemu kod gradonačelnika Hrvoja Jančija. Povod ovome, sada već tradicionalnome prijemu, iznimna su postignuća naših učenika na županijskim i državnim natjecanjima.

Gradonačelnik je pozdravio okupljene i čestitao im na postignutim rezultatima na natjecanjima. Naglasio je da je ponosan jer sudjelujući na natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju naš grad i školu.

„Znam da su učenici i mentori tokom cijele godine uložili brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav vaš rad i ostvarene rezultate. Moram primijetiti da je svake godine sve više učenika koji ostvaraju odlične rezultate na županijskim, ali i državnim natjecanjima. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja“, rekao je gradonačelnik.

„Grad Đurđevac puno sredstava ulaže u podizanje materijalnih uvjeta i standarda u predškolstvu i školstvu na svome području. Tako smo se našli među 10 gradova koji najviše ulažu u predškolstvo odnosno vrtiće prema izvršenju proračunu u 2017. godini. Očekujem da smo i među prvih 10 gradova koji najviše ulažu u školstvo u 2018. godini jer smo proveli projekt energetske obnove dviju zgrada naše škole: matične i Odjela za djecu s teškoćama, a završen je i projekt dogradnje škole kojim smo dobili nove učionice za kemiju, fiziku i biologiju i prateće kabinete, multimedijalnu dvoranu i novu knjižnicu. Nove prostore smo u potpunosti opremili novim namještajem i opremom potrebnom za nastavu. Napravljen je i projekt unutarnjeg uređenje naše škole, a rada se i projekti energetske obnove za sve zgrade područnih škola“, istaknuo je.

„U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Kako je najavljeno država će svim osnovnoškolcima osigurati udžbenike, a Grad Đurđevac će pokriti preostale troškove te će svim školarcima nabaviti radne bilježnice i likovne mape što po učeniku iznosi oko 600 kn. Ove godine smo osigurali više sredstva i za naše srednjoškolce te smo sufinancirani iznos za nabavu udžbenika povećali sa 300 kuna na 500 kuna“, naglasio je gradonačelnik te je dodao kako je Grad prepoznao važnost ulaganja u školstvo i znanje jer naša su djeca budućnost ovoga grada.

Ravnatelj naše škole Danijel Domišljanović pohvalio je ovu inicijativu Grada koja će još više potaknuti učenike i mentore da i dalje nastave raditi te da nastave sudjelovati na natjecanjima u narednim godinama. U ime učenika osnovne škole za prijam se zahvalila Tamara Šimunic, učenica 7. D razreda, a David Kuzmić koji je državni prvak u natjecanju iz povijesti za 7. razrede izveo je monolog prema tekstu Sanje Pilić i oduševio nazočne. U ime mentora osnovne škole za prijam i nagrade zahvalila se učiteljica Nada Kožar te je za kraj svim učenicima poželjela puno sreće u daljnjim natjecanjima.

Nakon svečanog djela i prigodnog programa gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio i prigodne poklone. Osim gradonačelnika, ravnatelja škola, učenika i učitelja na prijemu su sudjelovali i brojni roditelji učenika.

Ostale obavijesti

29. ožujka 2023.

Paola Šestak pozvana na državno Natjecanje iz povijesti

Nakon održanih županijskih natjecanja, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je popise pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti. Među […]

29. ožujka 2023.

Predstavljanje slikovnice Priča jedne pčelice učitelja Davora Šokeca

Dana 29. ožujka 2023. g. organiziran je književni susret u maloj dvorani s našim učiteljem Davorom Šokecom koji je održao […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content