NASLOVNICA / Novosti / Gosti iz UK

Gosti iz UK

Autor:

06. lipnja 2012.

Na poziv učitelja Sanje i Zorana Vidakovića Đurđevac su prošli tjedan posjetili Ashley Fitzerald – umjetnik iz Londona i njegova supruga Helen Cherry.  Posjetili su tom prilikom i našu Osnovnu školu te održali likovnu radionicu u 1. d i dva sata engleskog jezika u višim razredima.

Nastavak je to projekta o Velikoj Britaniji, a ujedno i dio velikog projekta cijele Oš Grgura Karlovčana Đurđevac o zemljama Europske unije koji je prezentiran za Dan Europe. Učenici 1. d istraživali su tad o Ujedinjenom Kraljevstvu na internetu i u knjižnici te su od prikupljenog materijala zajedno sa svojim učiteljem izradili slikovnicu o UK.

Na satu razrednika gosti iz UK pregledali su slikovnicu i ostali ugodno iznenađeni količinom informacija i izgledom slikovnice. Učenicima su tom prilikom ispričali nekoliko zanimljivosti iz Londona i krenuli na posao.

Likovnu radionicu u 1. d vodio je Ashley Fitcherald. Na radionici su učenici koristili reciklirane materijale (stari novinski papir, ranije upotrebljeni pak -papir, te komadiće papira pripremljenog za recikliranje). Zadatak je bio istraživanje neobičnih oblika te rad recikliranim materijalima. Kombiniranom tehnikom kolaža i voštanih pastela učenici su istražili različite slobodne i geometrijske oblike a neki od radova prešli su i granicu dvodimenzionalnog izražavanja. Na kraju sata radovi su izloženi u učionici 1. d razreda i školskoj knjižnici.

Učenici viših razreda sa svojim učiteljicama Darijom Car i Majom Mlinarić Horvat imali su prilike razgovarati za izvornim govornicima engleskog jezika.

Na prvom satu učenici petog  a razreda predstavili su se i rekli nekoliko riječi gostima o sebi te ostatak sata proveli u obliku intervjua u kojem su postavljali  pitanja o područjima koja su ih interesirala.

Na drugom satu učenici šestih razreda (članovi Engleske dramske skupine)  postavljali su pitanja koja su grupirali sa svojom učiteljicom prema područjima: život u Ujedinjenom Kraljevstvu posebice u Londonu, o školskom sustavu, te različitim osobnim interesima i putovanjima.

Cijelo druženje sa gostima iz Ujedinjenog Kraljevstva zabilježila je kamerom školska knjižničarka Nataša Švaco.

Ostale obavijesti

01. prosinca 2021.

Šahisti osvojili 2. mjesto na županijskom prvenstvu!

U utorak, 30. studenog 2021. godine, u Svetom Ivanu Žabnu je održano Županijsko prvenstvo osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije u šahu. […]

26. studenoga 2021.

NAJAVA: Volonterska akcija

Školski filantropski klub „IZVOR DOBROTE“ Osnovna škola Đurđevac POZIV ZA UKLJUČIVANJE U VOLONTERSKU AKCIJU Poštovani, U sklopu rada Školskog filantropskog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content