NASLOVNICA / Novosti / Gosti iz UK

Gosti iz UK

Autor:

06. lipnja 2012.

Na poziv učitelja Sanje i Zorana Vidakovića Đurđevac su prošli tjedan posjetili Ashley Fitzerald – umjetnik iz Londona i njegova supruga Helen Cherry.  Posjetili su tom prilikom i našu Osnovnu školu te održali likovnu radionicu u 1. d i dva sata engleskog jezika u višim razredima.

Nastavak je to projekta o Velikoj Britaniji, a ujedno i dio velikog projekta cijele Oš Grgura Karlovčana Đurđevac o zemljama Europske unije koji je prezentiran za Dan Europe. Učenici 1. d istraživali su tad o Ujedinjenom Kraljevstvu na internetu i u knjižnici te su od prikupljenog materijala zajedno sa svojim učiteljem izradili slikovnicu o UK.

Na satu razrednika gosti iz UK pregledali su slikovnicu i ostali ugodno iznenađeni količinom informacija i izgledom slikovnice. Učenicima su tom prilikom ispričali nekoliko zanimljivosti iz Londona i krenuli na posao.

Likovnu radionicu u 1. d vodio je Ashley Fitcherald. Na radionici su učenici koristili reciklirane materijale (stari novinski papir, ranije upotrebljeni pak -papir, te komadiće papira pripremljenog za recikliranje). Zadatak je bio istraživanje neobičnih oblika te rad recikliranim materijalima. Kombiniranom tehnikom kolaža i voštanih pastela učenici su istražili različite slobodne i geometrijske oblike a neki od radova prešli su i granicu dvodimenzionalnog izražavanja. Na kraju sata radovi su izloženi u učionici 1. d razreda i školskoj knjižnici.

Učenici viših razreda sa svojim učiteljicama Darijom Car i Majom Mlinarić Horvat imali su prilike razgovarati za izvornim govornicima engleskog jezika.

Na prvom satu učenici petog  a razreda predstavili su se i rekli nekoliko riječi gostima o sebi te ostatak sata proveli u obliku intervjua u kojem su postavljali  pitanja o područjima koja su ih interesirala.

Na drugom satu učenici šestih razreda (članovi Engleske dramske skupine)  postavljali su pitanja koja su grupirali sa svojom učiteljicom prema područjima: život u Ujedinjenom Kraljevstvu posebice u Londonu, o školskom sustavu, te različitim osobnim interesima i putovanjima.

Cijelo druženje sa gostima iz Ujedinjenog Kraljevstva zabilježila je kamerom školska knjižničarka Nataša Švaco.

Ostale obavijesti

19. svibnja 2022.

Službeni rezultati Državnog natjecanja iz astronomije

Objavljujemo Bilten sa službenim rezultatima Državnog natjecanja iz astronomije.Čestitamo najuspješnijima!

19. svibnja 2022.

Dva zlata i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content