NASLOVNICA / Novosti / Gost u razredu - Ujedinjeno Kraljevstvo

Gost u razredu – Ujedinjeno Kraljevstvo

Autor: Arijana Lenardić

29. travnja 2012.

U petak, 27. travnja, učenici 5.d razreda ugostili su bivšu djelatnicu naše škole Tanju Marković na satu engleskog jezika.

Cilj ovog gostovanja bio je približiti učenicima kulturu zemalja Ujedinjenog Kraljevstva, razvijati jezične kompetencije i vještinu komunikacije na engleskom jeziku, te razvijati toleranciju prema različitim narodnostima i kulturama.

U prvom dijelu ovog gostovanja, teacher Tanja održala je predavanje, koristeći PowerPoint prezentaciju, u kojem je pričala o geografskom položaju zemalja UK, načinu života, nacionalnim simbolima te općenito o specifičnostima po kojima su poznate Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska. Također je učenicima dala na uvid svoje osobne fotografije i podijelila s njima svoja iskustva koja je prikupila na putovanju u navedene zemlje.

U drugom dijelu, odvijao se rad u skupinama u kojem su učenici imali priliku pokazati što su sve naučili iz zanimljivog predavanja. Svaka skupina učenika predstavljala je jednu zemlju Ujedinjenog Kraljevstva, a zadatak svake skupine bio je riješiti radni listić, priložiti tome fotografije i sličice te u završnom dijelu sata prezentirati svoj rad pomoću izrađenog plakata.

Zahvaljujemo se teacher Tanji na uspješnom gostovanju i nadamo se da će nas opet posjetiti!

Učenici 5.d razreda i učiteljica Arijana Lenardić

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content