NASLOVNICA / Novosti / Gost u razredu - Ujedinjeno Kraljevstvo

Gost u razredu – Ujedinjeno Kraljevstvo

Autor: Arijana Lenardić

29. travnja 2012.

U petak, 27. travnja, učenici 5.d razreda ugostili su bivšu djelatnicu naše škole Tanju Marković na satu engleskog jezika.

Cilj ovog gostovanja bio je približiti učenicima kulturu zemalja Ujedinjenog Kraljevstva, razvijati jezične kompetencije i vještinu komunikacije na engleskom jeziku, te razvijati toleranciju prema različitim narodnostima i kulturama.

U prvom dijelu ovog gostovanja, teacher Tanja održala je predavanje, koristeći PowerPoint prezentaciju, u kojem je pričala o geografskom položaju zemalja UK, načinu života, nacionalnim simbolima te općenito o specifičnostima po kojima su poznate Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska. Također je učenicima dala na uvid svoje osobne fotografije i podijelila s njima svoja iskustva koja je prikupila na putovanju u navedene zemlje.

U drugom dijelu, odvijao se rad u skupinama u kojem su učenici imali priliku pokazati što su sve naučili iz zanimljivog predavanja. Svaka skupina učenika predstavljala je jednu zemlju Ujedinjenog Kraljevstva, a zadatak svake skupine bio je riješiti radni listić, priložiti tome fotografije i sličice te u završnom dijelu sata prezentirati svoj rad pomoću izrađenog plakata.

Zahvaljujemo se teacher Tanji na uspješnom gostovanju i nadamo se da će nas opet posjetiti!

Učenici 5.d razreda i učiteljica Arijana Lenardić

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content