NASLOVNICA / Novosti / Gost u 6.d razredu

Gost u 6.d razredu

Autor: Arijana Lenardić

29. listopada 2012.

U petak, 26. listopada, na nastavnom satu engleskog jezika, učenici 6.d razreda, ugostili su profesoricu likovne kulture Ivanu Karlovčan.

Cilj ovog gostovanja bio je približiti učenicimakulturu Australije, razvijati jezične kompetencije i vještinu komunikacije na engleskom jeziku te razvijati toleranciju prema različitim narodnostima i kulturama.

U prvom dijelu ovog gostovanja, profesorica Ivana održala je predavanje u kojem je pričala o povijesnim i geografskim činjenicama, načinu života, likovnoj i glazbenoj umjetnosti, nacionalnim simbolima te općenito o specifičnostima Australije. Svoje predavanje popratila je vizualnim i auditivnim materijalima dodavši i svoja vlastita iskustva koje je prikupila tijekom boravka u Australiji.

U drugom dijelu, odvijao se rad u četiri skupine. S obzirom da je zadatak bio izraditi „knjigu“ naslova „Zašto posjetiti Australiju?“, svaka skupina učenika izrađivala je jednu „stranicu“ te knjige. Vođenim pisanjem na zadanu temu, crtanjem simbola Australije flomasterima, izradom naslova slovima iz novina i časopisa, ukrašavanjem svake stranice knjige vunom (jednim od simbola Australije) te prezentacijom uradaka, ostvarili smo, između ostalog, svojevrsnu korelaciju engleskog jezika i likovne kulture.

Zahvaljujemo se profesorici Ivani na uspješnom gostovanju i nadamo se nastavku suradnje!

Učiteljica Arijana Lenardić i učenici 6.d razreda

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content