NASLOVNICA / Novosti / Gost u 6.d razredu

Gost u 6.d razredu

Autor: Arijana Lenardić

29. listopada 2012.

U petak, 26. listopada, na nastavnom satu engleskog jezika, učenici 6.d razreda, ugostili su profesoricu likovne kulture Ivanu Karlovčan.

Cilj ovog gostovanja bio je približiti učenicimakulturu Australije, razvijati jezične kompetencije i vještinu komunikacije na engleskom jeziku te razvijati toleranciju prema različitim narodnostima i kulturama.

U prvom dijelu ovog gostovanja, profesorica Ivana održala je predavanje u kojem je pričala o povijesnim i geografskim činjenicama, načinu života, likovnoj i glazbenoj umjetnosti, nacionalnim simbolima te općenito o specifičnostima Australije. Svoje predavanje popratila je vizualnim i auditivnim materijalima dodavši i svoja vlastita iskustva koje je prikupila tijekom boravka u Australiji.

U drugom dijelu, odvijao se rad u četiri skupine. S obzirom da je zadatak bio izraditi „knjigu“ naslova „Zašto posjetiti Australiju?“, svaka skupina učenika izrađivala je jednu „stranicu“ te knjige. Vođenim pisanjem na zadanu temu, crtanjem simbola Australije flomasterima, izradom naslova slovima iz novina i časopisa, ukrašavanjem svake stranice knjige vunom (jednim od simbola Australije) te prezentacijom uradaka, ostvarili smo, između ostalog, svojevrsnu korelaciju engleskog jezika i likovne kulture.

Zahvaljujemo se profesorici Ivani na uspješnom gostovanju i nadamo se nastavku suradnje!

Učiteljica Arijana Lenardić i učenici 6.d razreda

Ostale obavijesti

09. srpnja 2024.

Naša škola treću godinu za redom dobila oznaku Sigurnija škola

U sklopu projekta “Sigurnija škola” u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa naša škola je i u ovoj školskoj godini, trećoj za […]

03. srpnja 2024.

Završna svečanost učenika osmih razreda

U utorak, 2. srpnja 2024. godine, u Domu kulture održana je završna svečanost učenika osmih razreda. Na početku programa nazočne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o isplatama

iTransparentnost

Skip to content