NASLOVNICA / Novosti / Fran Kucel osvojio srebrnu medalju na Velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Fran Kucel osvojio srebrnu medalju na Velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Autor: Nada Petrović

28. kolovoza 2018.

Na međunarodnoj završnici 22. Plazma Sportskih igara u Splitu  od 21. 08. do 25. 08. 2018. koja je okupila 1100 malih sportskih amaterskih prvaka iz Hrvatske, Srbije I Bosne I Hercegovine sudjelovao je i Fran Kucel u pratnji učiteljice Nade Petrović iz Osnovne škole Grgura Karlovčana. Nakon osvojenog prvog mjesta I zlatne medalje u trčanju na 60 metara u Savudriji (Umag) u lipnju 2018. stekao je pravo sudjelovanja I  natjecanja na Velikom međunarodnom finalu gdje je u velikoj konkurenciji I tijesnoj borbi dječaka 2007. godište osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Plazma Sportske igre mladih  su najmasovnija  sportska manifestacija  u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih I srednjih škola da  sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar I atletika).

Svi sudionici igara bili su smješteni u Učeničkom domu I Studentskom centru u Splitu, a do sportskih terena na kojima su se održavala natjecanja odlazili su pješke, a na udaljenije terene prevezeni su autobusom.

Veliko zatvaranje igara održano je 24. 08. 2018. na splitskoj Rivi u večernjim satima uz prisustvo mnogih gostiju. Između ostalih na zatvaranju su bili Zlatko Dalić, Igor Štimac I Predrag Mijatović, Enis Bešlagić, a okupljenima su se preko video–veze obratili ambasadori Igara Luka Modrić, Miralem Pjanić I Nemanja Matić.

U velikom međunarodnom finalu Hrvatska je osvojila 11 zlatnih, 8 srebrnih I 12 brončanih medalja, Srbija 10 zlatnih, 14 srebrnih I 12 brončanih medalja, a Bosna I Hercegovina 5 zlatnih, 6 srebrnih I 4 brončane medalje.

Koncertom na Rivi zatvoreno je ovo najmasovnije sportsko događanje  u Europi koje je kroz 22 godine okupilo više od milijun I pol natjecatelja u dobi od 6 do 18 godina. Kroz igre sudionici se educiraju  u svim sferama održivog načina života, toleranciji, fair playa I druženju, a ove godine posebna pažnja posvećena je očuvanju okoliša.

Naš  je Fran  u svoj grad Đurđevac ponosno donio svoju srebrnu medalju koja će ga zauvijek podsjećati na veliko finale  Plazma Sportske igre mladih u Splitu.

Ostale obavijesti

22. veljače 2024.

Jakov Ovnić na međunarodnom natjecanju osvojio drugu nagradu

U Novom Marofu je od 13. do 17. veljače 2024. održano Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Jakov […]

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content