NASLOVNICA / Novosti / Europski tjedan

Europski tjedan

Autor:

01. svibnja 2013.

Delegacija Europske unije u RH i ove godine, 14. po redu, obilježava Europski tjedan u razdoblju od 3. do 11. svibnja 2013. Time se slavi važan datum u povijesti europskog ujedinjenja – 9. svibnja, Dan Europe.

I ove godine je organizirano mnoštvo aktivnosti za građane koje će se održati u nekoliko hrvatskih gradova. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Ovogodišnji Europski tjedan započinje filmskom revijom pod nazivom "Dani europskog filma" koji će se održati u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Novskoj i Dubrovniku u razdoblju od 3. do 11. svibnja. Tijekom revije, građani će moći uživati u projekcijama sedam europskih filmova koji se premijerno prikazuju u Hrvatskoj.

Obilježavanje Europskog tjedna se nastavlja otvorenjem multimedijalne izložbe pod nazivom "Ja –građanin EU" u Zagrebu na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u 11 sati, a trajat će u razdoblju od 6.-11. svibnja. Tijekom izložbe, posjetitelji će imati priliku informirati se na jednostavan i zanimljiv način o pravima i mogućnostima koje im kao budućim građanima EU-a donosi članstvo u Uniji.

Posjetitelji svih navedenih događanja imaju priliku otputovati u Bruxelles u razdoblju od 4.-7. srpnja 2013. sudjelovanjem u nagradnoj igri!

Spomenimo i da u razdoblju Europskog tjedna počinje i prikazivanje Kviza znanja o Europskoj uniji pod nazivom „EUnigma“ Hrvatske radiotelevizije. Od 26. travnja pa sve do pred samo pristupanje svakoga petka na u 20.15 sati na prvom programu HTV-a moći ćete pratiti ovaj edukativno zabavan kviz financiran u sklopu IPA INFO programa Delegacije EU-a.

Ostale obavijesti

21. listopada 2021.

Posjet školskoj knjižnici – u društvu sa slikovnicama

U povodu obilježavanja Godine čitanja 2021., ali i Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1. i 3. razreda te 3. odgojna skupina […]

20. listopada 2021.

Svjetski dan kravate u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Dan kravate obilježava se 18. listopada. Tom su prigodom […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content