NASLOVNICA / Novosti / Europski tjedan kretanja i hrvatski olimpijski dan u našim područnim školama

Europski tjedan kretanja i hrvatski olimpijski dan u našim područnim školama

Autor:

22. rujna 2010.

Učenici 1.,2 i 3. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji, obilježili su 16.rujna 2010. Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan.

Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli nastavni dan učeći o povijesti olimpijskih igara, olimpijskim sportovima, nagradama, simbolima, geslu i vječnom plamenu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom.

Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik Policijske postaje Đurđevac, gospodin Marijan Domović te djelatnik Hrvatskog autokluba Đurđevac, gospodin Petar Krešić koji su učenike poučavali o sigurnosti u prometu.

U pratnji policijskog vozila i prometnog policajca te uz vijorenje olimpijske zastave, učenici i učitelji odšetali su do nogometnog igrališta NK Vinogradar u Čepelovcu gdje su nastavili s radom i druženjem.

Dočekali su ih i ugostili  doručkom gospodin Ivica Marjanović i gospodin Slavko Horvat, te gospodin Martin Mahović, gospodin Željko Orač i gradonačelnik grada Đurđevca, gospodin Slavko Gračan. Učenicima su zaželjeli ugodno druženje i uspješno sportsko natjecanje.  

Nakon doručka, učenici su se rastrčali nogometnim igralištem te sa svojim učiteljima započeli četvrtu po redu Malu olimpijadu područnih škola.

Natjecali su se u sljedećim sportskim disciplinama: učenici 1. razreda u brzom trčanju do 20 metara iz visokog starta, učenici 2. razreda u skoku u daljinu iz zaleta, a učenici 3. razreda u bacanju medicinke objema rukama.

Potaknuti geslom olimpijskih igara "brže, više, jače" učenici su dali sve od sebe u natjecanju.

Najbolje rezultate postigli su sljedeći natjecatelji: u brzom trčanu do 20 metara iz visokog starta najbrži su bili Tomislav Čukljaš iz PŠ Budrovac, Tin Zdelar iz PŠ Budrovac i Ema Čorba iz PŠ Čepelovac. U skoku u daljinu iz zaleta, najdalje su skočili Zdravko Čorba iz PŠ Čepelovac (202cm), Valentina Vedriš iz PŠ Čepelovac (196cm) i Antun Čorba iz PŠ Čepelovac (173cm).

U bacanju medicinke od 1 kg objema rukama najdalje su bacili LeonardoStankić iz PŠ Sirova Katalena(455cm), Dorotea Globan iz PŠ Sirova Katalena (442cm) i Ema Levačić iz PŠ Mičetinac(435cm).

Oni su nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama koje su im uručili gospodin Slavko Gračan, gospodin Petar Krešić i gospodin Martin Mahović.

Učenici su se tijekom natjecanja međusobno bodrili i poticali, ali i tješili one koji su postigli nešto lošije rezultate.

Naučeno: "Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati", učenici ovih područnih škola pamtit će i primjenjivati u školskim i životnim situacijama.

 Uz osmijehe i pozdrave, željom za ponovnim druženjem, zahvale domaćinima na srdačnom gostoprimstvu, okićeni medaljama, uputili su se kućama te uspješno realizirali sa svojim učiteljima ovaj nastavni dan.

Ostale obavijesti

14. rujna 2021.

Odjeli za djecu s teškoćama u razvoju obilježili Hrvatski olimpijski dan

U petak, 13. rujna 2021., pred utvrdom Stari grad okupili su se učenici osnovne i srednje škole te vrtićevci u […]

14. rujna 2021.

Posjet ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Marine Perice Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju

Uoči Svjetskog dana prve pomoći Odjele za djecu s teškoćama u razvoju posjetila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content