NASLOVNICA / Novosti / „Europski kviz o novcu“

„Europski kviz o novcu“

Autor:

22. ožujka 2019.

Hrvatska udruga banaka uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske uoči Europskog tjedna novca (25.-29. ožujka 2019.) organizirala je  po drugi puta „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Prošle godine natjecanje je organizirano prvi puta te je u isto vrijeme na kvizu sudjelovalo više od 1500 učenika iz cijele Hrvatske.

Nacionalni kviz o novcu održao  se 20. ožujka 2019. godine i na njemu su se istovremeno natjecali svi prijavljeni razredi ili timovi učenika.

Pobjednici nacionalnog natjecanja – dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji svog mentora putovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 7. svibnja 2019. godine. Naš tim nije osvojio put u finale,no zato su učenice iz tima provjerile svoje poznavanje financija.

Kvizovi su se održali na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Youtube kanala poznatoj Kahoot! platformi.

Našu školu predstavljale su učenice iz 8.c razreda Marina Jendrašić, Ema Patačko, Lara Prelec i Marlena Jambrušić. Mentorica učenicama bila je učiteljica fizike Nataša Mikuš.

Ostale obavijesti

06. listopada 2022.

Grad Đurđevac razveselio učenike predstavom povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

U obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se i Grad Đurđevac tako da je za sve učenike razredne nastave organizirao predstavu Stepenicama […]

05. listopada 2022.

Učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content