NASLOVNICA / Novosti / Ekočlanak

Ekočlanak

Autor:

15. svibnja 2011.

Učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca sa učiteljicom prirode u zadnja dva mjeseca sakupljali su stare otpadne baterije s svrhu ekološkog osvještavanja učenika i razvrstavanja otpada sa posebnim osvrtom na opasan otpad. 

Sakupljanje baterija je organizirano u obliku natjecanja između šest razreda (5.a, b, c i d te 6. a i b). Svi učenici su se u ovu akciju izvrsno uključili, spoznali neke nove informacije o štetnosti ovog otpada, njegovoj reciklaži a ponajviše što nam je i bio cilj prepoznati kontejner za baterije i shvatiti potrebu njegovog posebnog odvajanja od komunalnog otpada.  Učenici svakodnevno mogu provjeriti stanje baterija svih razreda u učionici prirode na prvom katu-broj 7. Trenutačno prvo mjesto je zauzeo 5. C razred, dok se za drugo bore 6.b 6. A i 5. A razred. Sa poduzećem Friš d. o. o. iz Križevaca smo potpisali ugovor o zbrinjavanju ovog otpada, dobili pripadajući spremnik te dogovorili otkupnu cijenu.  Ovisi o količini sakupljenih baterija najbolje će se razrede nagraditi prema dogovoru.  Učenici su do sada sakupili 25 000 baterija što je za svaku pohvalu.  Ponosimo se uključivanjem učenika u ovakav način ekološkog djelovanja, suradnjom roditelja te rezultatima. 

Učiteljica: Martina Lovrak Ivanov

Ostale obavijesti

10. lipnja 2021.

Pero naših učenika… Podravina kroz stihove

Uz Godinu čitanja 2021. nastavljamo s projektima poticanja čitanja i kreativnog izražavanja u našoj školi. U ova teška vremena kad […]

09. lipnja 2021.

Cijepljenje učenika COVID

Obavijest za roditelje učenika od šestog do osmog razreda.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content