NASLOVNICA / Novosti / EKO GRUPA u akciji "Ptice zimi"

EKO GRUPA u akciji “Ptice zimi”

Autor:

13. veljače 2014.

Učenici 1.d razreda, polaznici EKO GRUPE, u ove hladne zimske dane odlučili su pomoći pticama stanaricama.

Osim što smo na nekoliko susreta učili i razgovarali o pticama i njihovom prezimljavanju, naučili smo i kako pripremiti hranu za ptice.

Vrijedni učenici sakupili su i donijeli sjemenke suncokreta, pšenice, zobi, prosa, bundeve, kukuruza te lješnjake, orahe, kikiriki iz ljuske, suhe grožđice, zobene pahuljice, palentu i mast. Sastojke su pomiješali s masnoćom i oblikovali u kuglice koje su vezali u mrežaste vrećice, a uz pomoć domara Zvonka postavili na grane drveća u školskom dvorištu. To je odlična hrana za ptice u hladnim zimskim danima. Osim hranjivih kuglica, učenici su izradili i hranilicu koju su također napunili raznim sjemenkama te je postavili u školskom dvorištu.

Kaže se da su ptice najljepši ukras svijeta, a kako im je život sve ugroženiji, odlučili smo pomoći i zaštititi te malene životinje s vjerom da će nam biti neizmjerno zahvalne i u proljeće nas nagraditi pjesmom!

Ostale obavijesti

24. lipnja 2021.

Upis učenika u srednju školu

Od sutra (25. lipnja )počinju prijave obrazovnih programa. Učenici su dobili potrebne upute kako prijaviti obrazovne programe ( do 6 […]

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content