NASLOVNICA / Novosti / Egipat - putopisno predavanje

Egipat – putopisno predavanje

Autor:

21. studenoga 2017.

Dana 16. studenoga 2017. učenici petih razreda su ugostili gospodina Martina Mahovića poznatog zaljubljenika u putovanja. Gospodin Mahović  je našim učenicima održao putopisno predavanje  sa svog putovanja po Drevnom Egiptu.

Uz živopisno i nadasve zanimljivo predavanje popraćeno fotografijama učenici su imali prilike vidjeti mnoge poznate lokalitete o kojima su učili na satu povijesti, od gradova Luxora, Caira, poznatih piramida iz Doline Gize,prepoznali su sfinge, obeliske,predmete iz Tutamkamonove grobnice, hram Ramsesa II. u Abu Simbelu, hram koji je radi gradnje Asuanske brane čitav izrezan na komade i premješten na drugo mjesto. Posebno jebilo zanimljivo doživjetiCrveno more, Nil,te saznati ponešto o gradnji   Asuanske brane. Osim što su proširili svoje znanje o povijesti Egipta, saznali su mnogo i o običajima, jeziku, vjeri ,te kulinarstvu jedne od najstarijih civilizacija. Na kraju predavanja učenici su mogli pogledati i dodirnuti egipatski papirus, kamen s obale Crvenog mora, te zaviriti u knjižice iz Egipatskih muzeja koje čuvaju tajne čuvenih piramida.

Ostale obavijesti

21. lipnja 2021.

Uspjeh učenika na kraju nastavne godine

Objavljujemo zbirne podatke o uspjehu učenika na kraju nastavne godine, a potpune podatke objavit ćemo nakon dopunskog rada 30.lipnja 2021.

21. lipnja 2021.

Aktivnosti u Područnoj školi Sirova Katalena tijekom posljednjeg tjedna nastave

Učenici Područne škole Sirova Katalena proveli su posljednji tjedan nastave u igri na otvorenom i ponavljanju nastavnih sadržaja kroz zabavne […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content