NASLOVNICA / Novosti / Edukativno druženje s članovima HGSS-a

Edukativno druženje s članovima HGSS-a

Autor: Maja Šalamon Nemet

26. svibnja 2022.

Već i vrapci na grani znaju za Hrvatsku gorsku službu spašavanja, a učenici 4.c razreda OŠ Đurđevac su danas utvrdili gradivo o zadaćama i aktivnostima njihovih članova.

Sjedili su u amfiteatru Park šume Borik kada su začuli malo drugačije sirene od onih koje inače imaju priliku čuti. Bile su to sirene vozila HGSS-a. Ubrzo su stigla dva člana HGSS-a, Bojan Špoljar i Hrvoje Škunca. Zainteresiranost na licima mališana je rasla dok su istovarivali raznu opremu, a i osmijesi su se pojavili kada su ih Bojan i Hrvoje počastili slatkišima. Najprije su se predstavili te ispričali koje su to mnoge hvalevrijedne zadaće članova HGSS-a. Uslijedilo je interaktivno predavanje kojim su učenici naučili što sve trebaju ponijeti sa sobom kako bi bili što sigurniji prilikom odlaska na planinarenje. Pokazali su im opremu koju su donijeli te ispričali što još koriste tijekom svojih akcija spašavanja, a demonstrirali su i način spuštanja niz planinu. Nakon nekoliko vježbi prve pomoći unesrećenima, učenici su Bojana i Hrvoja zasuli zanimljivim pitanjima koja su dobila još zanimljivije odgovore. Vrhunac druženja je bila vježba akcije spašavanja. Učenici su dobili zadatak organizirati potragu za svojom „izgubljenom i ozlijeđenom“ učiteljicom. Već nekoliko minuta nakon početka jako dobro organizirane potrage, pronašli su svoju učiteljicu. Pružili su joj prvu pomoć te su je posebnim nosilima namijenjenima za uporabu na teško dostupnim terenima prevezli na sigurno.

Djeca su bila oduševljena ovom iznimno korisnom edukacijom, a preporučaju je svima željnima stjecanja novih znanja i korisnih vještina.

Sanja Sabolić, dipl. uč. RN

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content