NASLOVNICA / Novosti / Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

Edukativni posjet Mađarskoj darovitih učenika naše škole

Autor: Marija Sladoljev

27. rujna 2021.

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera. Budući da radi koronakrize to do sada nije bilo moguće realizirati, ove aktivnosti realiziramo sada, krajem provedbe projekta.

Nakon susreta škola partnera u Đurđevcu 17. rujna 2021., tjedan dana kasnije, 24. rujna 2021. godine susret je održan u Zalaegerszegu, u Mađarskoj. Upoznali smo školu i grad naših prijatelja iz Mađarske.

Nakon pozdravnog govora i glazbene dobrodošlice upoznali smo šire gradsko središte Zalaegerszega pod stručnim vodstvom lokalnog turističkog vodiča. Nakon ručka uslijedile su aktivnosti u etnografskom muzeju na otvorenom Gocseji Falumuseum gdje smo saznali puno o prošlosti i načinu života ljudi u Zalaegerszegu. Nakon toga smo se vratili u školu partnera domaćina gdje su učenici sudjelujući u kvizu znanja integrirali i evaluirali svoje znanje stečeno kroz cjelodnevne aktivnosti. Na kraju su uslijedile zahvale i pokloni naših domaćina.

Ostale obavijesti

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi

Objava javnog poziva za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Đurđevac u […]

04. kolovoza 2022.

Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce

Objava javnog poziva za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika/ce u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content