NASLOVNICA / Novosti / Edukativna radionica projekta "Nisi sam"

Edukativna radionica projekta “Nisi sam”

Autor:

29. svibnja 2012.

U knjižnici su, 29.5.2012., policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke županije održali radionicu projekta "Nisi sam".

U radionici su sudjelovali učenici 3.b razreda i učiteljica Reza Kolomaz.

Prezentacije o sprječavanju nasilja među djecom u svezi elektroničkoga zlostavljanja i opasnosti putem društvenih mreža, zaštiti i čuvanju osobnih podataka, objavljivanju informacija na Internetu te korisnim savjetima i upozorenjima, učenici su usvojili uz aktivno sudjelovanje u radionici.

Na demonstriranim i prikazanim primjerima iz prakse, najbolje su mogli usvojiti tematiku.

Najviše ih se dojmio prikazani video uradak zlostavljanja putem elektroničkih medija prilikom korištenja društvene mreže i SMS poruka, što su svojim likovnim uradcima i prikazali.

Naši gosti bili su iznenađeni zavidnim poznavanjem teme i dobrim i zanimljivim odgovorima na postavljena pitanja. Učenici su dobili pohvalu za najbolje reakcije od svih uzrasta u ostalim školama.

Upoznati su s Facebook stranicom PU koprivničko – križevačke pod nazivom "Nisi sam" na koji su pozvani svi zainteresirani da prijave vršnjačko nasilje. Na stranicama se mogu pronaći i korisne brošure za siguran rad na Internetu, sigurno surfanje Internetom za djecu te korisne smjernice i savjeti.

Važno je pričati s djecom od strane roditelja, pedagoškog osoblja te policijskih službenika, jer stalnim komuniciranjem podižemo razinu osviještenosti za aktualne probleme današnjega multimedijalnoga okruženja.

Ostale obavijesti

25. siječnja 2022.

Upis u prvi razred – pozivi

Poštovani roditelji budućih učenika prvog razreda, U odgojnim skupinama koje polaze vaša djeca nalaze se pozivi za upis u prvi […]

24. siječnja 2022.

Nastava na daljinu – obavijest

Poštovani roditelji i učenici, s obzirom na trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju u našoj Školi obavještavamo vas da se od utorka, […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content