NASLOVNICA / Novosti / Edukativna radionica projekta "Nisi sam"

Edukativna radionica projekta “Nisi sam”

Autor:

29. svibnja 2012.

U knjižnici su, 29.5.2012., policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke županije održali radionicu projekta "Nisi sam".

U radionici su sudjelovali učenici 3.b razreda i učiteljica Reza Kolomaz.

Prezentacije o sprječavanju nasilja među djecom u svezi elektroničkoga zlostavljanja i opasnosti putem društvenih mreža, zaštiti i čuvanju osobnih podataka, objavljivanju informacija na Internetu te korisnim savjetima i upozorenjima, učenici su usvojili uz aktivno sudjelovanje u radionici.

Na demonstriranim i prikazanim primjerima iz prakse, najbolje su mogli usvojiti tematiku.

Najviše ih se dojmio prikazani video uradak zlostavljanja putem elektroničkih medija prilikom korištenja društvene mreže i SMS poruka, što su svojim likovnim uradcima i prikazali.

Naši gosti bili su iznenađeni zavidnim poznavanjem teme i dobrim i zanimljivim odgovorima na postavljena pitanja. Učenici su dobili pohvalu za najbolje reakcije od svih uzrasta u ostalim školama.

Upoznati su s Facebook stranicom PU koprivničko – križevačke pod nazivom "Nisi sam" na koji su pozvani svi zainteresirani da prijave vršnjačko nasilje. Na stranicama se mogu pronaći i korisne brošure za siguran rad na Internetu, sigurno surfanje Internetom za djecu te korisne smjernice i savjeti.

Važno je pričati s djecom od strane roditelja, pedagoškog osoblja te policijskih službenika, jer stalnim komuniciranjem podižemo razinu osviještenosti za aktualne probleme današnjega multimedijalnoga okruženja.

Ostale obavijesti

04. prosinca 2023.

Karlu Saboliću uručena diploma za 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa, Japan

Hrvatski školski muzej organizirao je svečanu dodjelu diploma autorima nagrađenih radova na 22. Bijenalnoj međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti Kanagawa, Japan pozvavši nagrađenog […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content