NASLOVNICA / Novosti / e-Kids

e-Kids

Autor:

02. travnja 2009.

Hrvatski informatički zbor s ciljem širenja programa cjeloživotnog učenja iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija za učenike osnovnih škola objavljuje program e-Kids.

Program je podržan od ECDL Fondacije iz Dublina i Hrvatskog saveza informatičara, a dobio je pozitivno mišljenje Zavoda za školstvo Republike Hrvatske.

Koprivničko-križevačka županija će u 2009. godini provesti projekt u kojemu će sudjelovati 12 osnovnih škola, a naša škola je jedna od njih.

Cilj programa je potaknuti kod djece u dobi od 8 do 12 godina interes za primjenu informatičke tehnologije u praktične svrhe i stvoriti kod djece temelj za eventualno kasnije certificiranje po ECDL standardu.

Edukacija traje 30 školskih sati i za učenike je besplatna.
Program e-Kids sastoji se od nekoliko tematskih cjelina:
            – osnove rada na računalu – operativni sustav Windows
            – rad sa programom za obradu teksta (MS Word)
            – rad sa programom za izradu prezentacija (MS PowerPoint)
            – rad sa programom za izradu proračunskih tablica (MS Excel)
            – rad sa programom za crtanje (Paint)
            – rad sa servisima koje nudi Internet (Windows Internet Explorer i Outlook Express)

Tečaj je namijenjen početnicima tako da predznanje nije potrebno.

Svaki kandidat dobije na korištenje za vrijeme edukacije e-Kids box koji sadrži bogato ilustriranu knjigu prilagođenu djeci 8-12 godina (226 stranica), CD s dvije igre za provjeru znanja i potvrdu.
Ispit je praktičan i održati će se u prostorijama naše škole.
Kandidati koji se žele prijaviti svakako moraju dobiti odobrenje roditelja i to na način da roditelj potpiše da je suglasan da njegovo dijete polazi e-Kids program u vrijeme kada će to odrediti osnovna škola u koju dijete polazi. Suglasnost se daje u pisanom obliku na obrascu koji će dobiti zainteresirani učenici.
Nakon što kandidati uspješno završe edukaciju i polože ispit steći će e-Kids potvrdu koja je ovjerena od nadležnih institucija.
Na dan promocije u prostorijama Koprivničko-križevačke županije biti će organiziran susret e-Kids učenika koji su položili ispit, ravnatelja osnovnih škola i učitelja informatike, predstavnika Hrvatske zajednice tehničke kulture iz Zagreba i čelnika Koprivničko-križevačke županije.

Učenicima će potvrde svećano uručiti uvaženi gosti.
Jedan od ciljeva susreta je da učenici međusobno razmjene iskustva i steknu prijatelje, s kojima dijele zajednički interes za stjecanjem novih informatičkih znanja i vještina, s područja naše županije.
Predavač i ispitivač na našoj školi je učitelj Nikola Mihočka.

Ostale obavijesti

15. listopada 2021.

Osmaši naučili kako pružiti prvu pomoć unesrećenima

Jučer, 14.listopada 2021., našu su školu posjetili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Učenicima osmih razreda na zanimljiv su […]

12. listopada 2021.

Sedmaši posjetili Krapinu

U četvrtak, 7. listopada 2021., učenici svih sedmih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Krapini. Učenici su […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content