NASLOVNICA / Novosti / e-Kids

e-Kids

Autor:

02. travnja 2009.

Hrvatski informatički zbor s ciljem širenja programa cjeloživotnog učenja iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija za učenike osnovnih škola objavljuje program e-Kids.

Program je podržan od ECDL Fondacije iz Dublina i Hrvatskog saveza informatičara, a dobio je pozitivno mišljenje Zavoda za školstvo Republike Hrvatske.

Koprivničko-križevačka županija će u 2009. godini provesti projekt u kojemu će sudjelovati 12 osnovnih škola, a naša škola je jedna od njih.

Cilj programa je potaknuti kod djece u dobi od 8 do 12 godina interes za primjenu informatičke tehnologije u praktične svrhe i stvoriti kod djece temelj za eventualno kasnije certificiranje po ECDL standardu.

Edukacija traje 30 školskih sati i za učenike je besplatna.
Program e-Kids sastoji se od nekoliko tematskih cjelina:
            – osnove rada na računalu – operativni sustav Windows
            – rad sa programom za obradu teksta (MS Word)
            – rad sa programom za izradu prezentacija (MS PowerPoint)
            – rad sa programom za izradu proračunskih tablica (MS Excel)
            – rad sa programom za crtanje (Paint)
            – rad sa servisima koje nudi Internet (Windows Internet Explorer i Outlook Express)

Tečaj je namijenjen početnicima tako da predznanje nije potrebno.

Svaki kandidat dobije na korištenje za vrijeme edukacije e-Kids box koji sadrži bogato ilustriranu knjigu prilagođenu djeci 8-12 godina (226 stranica), CD s dvije igre za provjeru znanja i potvrdu.
Ispit je praktičan i održati će se u prostorijama naše škole.
Kandidati koji se žele prijaviti svakako moraju dobiti odobrenje roditelja i to na način da roditelj potpiše da je suglasan da njegovo dijete polazi e-Kids program u vrijeme kada će to odrediti osnovna škola u koju dijete polazi. Suglasnost se daje u pisanom obliku na obrascu koji će dobiti zainteresirani učenici.
Nakon što kandidati uspješno završe edukaciju i polože ispit steći će e-Kids potvrdu koja je ovjerena od nadležnih institucija.
Na dan promocije u prostorijama Koprivničko-križevačke županije biti će organiziran susret e-Kids učenika koji su položili ispit, ravnatelja osnovnih škola i učitelja informatike, predstavnika Hrvatske zajednice tehničke kulture iz Zagreba i čelnika Koprivničko-križevačke županije.

Učenicima će potvrde svećano uručiti uvaženi gosti.
Jedan od ciljeva susreta je da učenici međusobno razmjene iskustva i steknu prijatelje, s kojima dijele zajednički interes za stjecanjem novih informatičkih znanja i vještina, s područja naše županije.
Predavač i ispitivač na našoj školi je učitelj Nikola Mihočka.

Ostale obavijesti

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

16. veljače 2024.

Prezentacija s roditeljskog sastanka 15. veljače 2024.

U četvrtak, 15. veljače 2024. godine pedagog škole održao je predavanje za roditelje djece dorasle za upis u prvi razred […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content