NASLOVNICA / Novosti / Dvodnevni posjet osmaša Vukovaru

Dvodnevni posjet osmaša Vukovaru

Autor: Ana Cenkovčan

09. studenoga 2016.

Učenici osmih razreda su  bili u dvodnevnom posjetu Vukovaru – gradu heroju u sklopu projekta Ministarstva branitelja RH. S ciljem očuvanja sjećanja na Vukovar i Domovinski rat, Ministarstvo branitelja pokrenulo je projekt Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" – mjesto na kojemu se na moderan, suvremen i dostojanstven način uči nove generacije o vrijednostima Domovinskog rata, mjesto koje će na prepoznatljiv način spojiti prošlost, sadašnjost i budućnost. 

         

Učenici su na put prema Vukovaru krenuli u ranim jutarnjim satima 7. studenog 2016.godine u pratnji svojih razrednica Katice Tomrlin, Jasmine Filipović Konjarek, Ivane Papp i Ane Cenkovčan.

Prvog su dana posjetili Gradski muzej u Vukovaru gdje su imali prilike pogledati stalnu postavu muzeja i izložbu Španjolsko barokno slikarstvo – Izbor iz zbirke Wüllner.  Nakon toga, posjetili su i razgledali  Muzej Vučedolske kulture. U popodnevnim satima učenicima su održana dva predavanja na temu Domovinskog rata i Bitke za Vukovar kojima su  djelatnici Memorijalnog centra Domovinskog rata učenike upoznali s vrijednostima Domovinskog rata, događanjima u Vukovaru 1991. te sa značenjem pojedinim akcija i operacija u obrani naše domovine. Učenici su navečer imali priliku opustiti se uz ples i pjesmu u diskoteci u Borovom naselju. Noć su proveli u novouređenom hostelu „Dubrovnik“.

Idući dan bio je rezerviran za posjete memorijalnom lokacijama: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti,Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Vojarna 204. brigade, Masovna grobnica Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Vodotoranj.

Posjet je završio Školom mira i kvizom znanja u kojem su sudjelovali učenici Karlo Grgičin i Lea Jakupčić  te su osvojili 2. mjesto.

Ostale obavijesti

19. veljače 2024.

Stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika

Prvi dan drugog dijela zimskog odmora učenika u Osnovnoj školi Đurđevac bilo je radno za učitelje i stručne suradnike Osnovne […]

16. veljače 2024.

Prezentacija s roditeljskog sastanka 15. veljače 2024.

U četvrtak, 15. veljače 2024. godine pedagog škole održao je predavanje za roditelje djece dorasle za upis u prvi razred […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content