NASLOVNICA / Novosti / Dva zlata i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Dva zlata i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Autor: Vedran Dautanec

19. svibnja 2022.

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2021./2022. za učenike s intelektualnim teškoćama.  Prvenstvo je održano u Poreču od 15. do 17. svibnja 2022. godine. Hrvatski školski sportski savez organizator je Državnog prvenstva u kojem učenici iz centara za odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokazuju svoja sportska znanja iz četiri sporta: atletike, plivanja, stolnog tenisa i štafetne igre.

Ekipu naše škole činilo je 6 natjecatelja i 2 voditeljice. Naši učenici: Emilio Horvat, Fran Kiseljak, Ivan Kiseljak, Roman Oršoš, Mihael Zglavnik i Josipa Toth natjecali su se u disciplinama bacanja loptice 200g, skok u dalj i trčanja 80m i 400m. Uz njih su kao voditeljice putovale učiteljice edukacijske rehabilitacije Marija Dautanec Božić i Iva Vuk. Učenik Roman Oršoš osvojio je dva zlata, jedno iz trčanja 400m, a drugo iz bacanja loptice 200g u dalj, dok je učenik Emilio Horvat osvojio broncu iz bacanja loptice 200g u dalj. Ostali učenici su pokazali veliki potencijal za buduća natjecanja te osvojili medalje za sudjelovanje.

Osim samog natjecanja bilo je tu vremena i za uživanje, tako da smo se kupali u moru i bazenu, družili, upoznavali nove prijatelje i druženje završili pravom malom feštom uz pjesmu i ples.

Kući smo se vratili umorni, ali puni doživljaja, ponosa, mirisa mora i topline sunca.

Ostale obavijesti

28. lipnja 2022.

Projekt Bartimej

U sklopu projekta „Bartimej“ Odjele za učenike s teškoćama u razvoju su posjetili učenici gimnazija iz Zagreba, Varaždina, Čakovca i […]

28. lipnja 2022.

Radionica o znakovnom jeziku

Povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, velečasni Leonardo Šardi, je na inicijativu vjeroučiteljice Martine Rukavine […]

sve obavijesti

Želite znati više?

Potražite više informacija oko našeg kurikuluma i aktivnosti.

Kontaktirajte nas
Skip to content